Διαβάζοντας την «ανοικτή επιστολή» του κ. Λοτσάρη προς όλους, ακόμα και τους επισκέπτες,  σχετικά με τα έργα αποκατάστασης του δημοτικού σταδίου Άνδρου «Ιωάννης Μ. Γουλανδρής»,  εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος την πλήρη άγνοια του σχετικά με το θέμα, που σχολιάζει, αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική του η οποία μπορεί να θεωρηθεί και επικίνδυνη, αφού αν προχωρήσει σε αυτά που αναφέρει, κινδυνεύει να τιναχτεί η χρηματοδότηση στον αέρα.

Η συνέχεια και η συνέπεια στη διοίκηση ενός δήμου είναι πρωταρχικής σημασίας, προκειμένου  να περιορίζονται  τα προβλήματα και να γίνονται βήματα ανάπτυξης για το νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργήσαμε εμείς σαν δημοτική αρχή και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα, που ήδη έχουν μπει σε χρηματοδότηση και τροχιά υλοποίησης, αλλά και σε οτιδήποτε μας ζητηθεί.

Κύριε Λοτσάρη, δεν είναι κακό, που η δημοτική μας αρχή σας έφερε «στο πιάτο», χρηματοδοτήσεις περισσότερο από 12 εκατομμύρια ευρώ και αν βάλουμε και την έγκριση ΜΠΕ του ΧΥΤΥ, προσθέτουμε και άλλα 7.5 εκατομμύρια ευρώ. Μη βιαστείτε να απαξιώσετε αυτά τα μεγέθη, απλά αναλογιστείτε εσείς πόσα χρήματα φέρατε στο νησί, σαν έπαρχος επί πενταετία.

Θα ήταν λοιπόν συνετό και ωφέλιμο, αντί να ψάχνετε να βρείτε μάταιες δικαιολογίες για προβλήματα σε μια χρηματοδότηση ή σε μια πρόταση, να προσπαθείτε, είτε με τις υπηρεσίες σας, είτε με τους συνεργάτες σας, είτε με εκείνους, που δούλεψαν για τη συγκεκριμένη πρόταση, να βρείτε την κοινή συνισταμένη για να προχωρήσει το όποιο έργο, που μόνο όφελος θα έχει για το νησί.

Μην ενοχλείστε, που οι χρηματοδοτήσεις έρχονται από μια προηγούμενη δημοτική αρχή, θα έχετε την ευκαιρία και είμαστε σίγουροι, ότι μπορεί να φέρετε ακόμα περισσότερες κατά την δική σας θητεία, για το καλό της Άνδρου.

Όσον αφορά τώρα τα σχόλιά σας κ. Λοτσάρη στην ανοικτή σας επιστολή προς πάντες, για την  χρηματοδότηση του σταδίου και την ένταξή του  στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της πράξης,  «Εκσυχρονισμός δημοτικού  σταδίου Άνδρου και αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου στο γήπεδο 5Χ5 της Καπαριάς», θα ήθελα να αναφέρω τα παρακάτω.

1.   Η ένταξή μας στο έργο βρίσκει σύμφωνη την Γ.Γ. Αθλητισμού και ο ίδιος ο υφυπουργός υπογράφει την ένταξή μας στην χρηματοδοτική αυτή πρόταση.  Αυτό για να γίνει σημαίνει, ότι η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου και οι σύμβουλοι του Υπουργού, είχαν στα χέρια τους  μια μελέτη, ένα πλήρες τεχνικό δελτίο με ακριβή ανάλυση προμηθειών, έργων και κόστους.  Είναι αυτονόητο ότι υπήρξε εκ μέρους του δήμου όλη η απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να ενταχθούμε στη χρηματοδότηση, διαφορετικά ο Υφυπουργός δεν θα υπέγραφε την σύμφωνη γνώμη του για την ένταξή μας  και  να την προωθήσει στο ΥΠΕΣ προς τυπική τελική ένταξη.

2.  Το ποσό που μας εγκρίθηκε είναι  595.383,75 ευρώ πλέον ΦΠΑ 142.892,10 ευρώ, αναφέροντας ο Υφυπουργός,  «συμφωνούμε με την ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις  επιλεξιμότητας της παραγράφου 4 της πρόσκλησης», για τον δήμο Άνδρου.

3. Αναφέρεστε κ. Λοτσάρη, ότι  δεν έχει υπολογιστεί το 18% εργολαβικό όφελος και 15% τα απρόβλεπτα του εργολάβου.  Πολύ καλά έγινε αυτό,  διότι η συγκεκριμένη υποβολή πρότασης, αφορά περισσότερο την  προμήθεια υλικών και λιγότερο έργου και κατά συνέπεια εντάσσεται στις προμήθειες και ως εκ τούτου,  δεν υπάρχει ούτε εργολαβικό όφελος ούτε απρόβλεπτα εργολάβου.

4. Θα ήθελα να σημειώσω επίσης κ. Λοτσάρη, ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά αλλαγή στη πρόταση, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, καθότι η υποβολή προτάσεων έχει λήξει προ πολλού και το σημαντικότερο  έχει υπογράψει ο Υφυπουργός τη σύμφωνη γνώμη του για  την ένταξή μας. Οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να επιφέρει επικίνδυνες καθυστερήσεις ακόμα και απένταξη του έργου.

5. Με μεγάλη σιγουριά αναφέρεστε ότι δεν έχουμε περάσει το θέμα από δημοτικό συμβούλιο για σύμφωνη γνώμη του σώματος για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.Είναι πολύ  λυπηρό,  που τόσο αβίαστα μπορείτε και γράφετε ανακρίβειες, χωρίς να υπολογίζετε το κόστος των γραφομένων σας, ως  εν ενεργεία δήμαρχος.

Φυσικά!!!  και έχουμε πάρει τη σύμφωνη γνώμη και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προβλέπεται.

Κλείνοντας θέλω να σημειώσω ότι δεν θριαμβολογούμε για τους εαυτούς μας, αλλά για ένα έργο που κέρδισε το νησί μας και αυτό είναι προς όφελος όλων.

Θεοδόσης Σουσούδης 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπομονή , τέσσερα χρόνια είναι αυτά, θα περάσουν και το πάθημα ας μας γίνει μάθημα. Ο αγώνας τώρα είναι να μην χαθούν τα δρομολογημένα από τον Σουσούδη έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.