Το Βορεινό χωριό όπως φαίνεται από τον δρόμο για Μωρακαίοι, Το βορεινό χωριό είναι ο οικισμός κοντά στον δρόμο Κορθίου – Γαυρίου.

Της ΑΝΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Με την κυκλική διαδρομή στα χωριά της Καππαριάς Μεγάλο Χωριό, Μωρακαίοι, Τζέο, Βορεινό χωριό έληξε το 2ο Φεστιβάλ πεζοπορίας Άνδρου. 

Βορεινό χωριό, Μεγάλο και Τζέο (στα δεξιά)
Το αντάμωμα των ομάδων!

Η πεζοπορία ξεκίνησε από το καφενείο του Βορεινού χωριού και προς τον οικισμό του Μωρακαίοι με τα εντυπωσιακά εγκαταλελειμμένα πυργόσπιτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την κοίτη του ποταμού και την εκκλησία του Χριστού ανάμεσα σε καλοφτιαγμένες ξερολιθιές, περιστεριώνες, πηγές, εντυπωσιακά ερείπια καλοφτιαγμένων λιθόκτιστων κατοικιών. 

Oι Περιστεριώνες της Καππαριάς

Από τους 120 περιστεριώνες που έχει η Άνδρος οι 80 βρίσκονται στην Καππαριά. Οι περιστεριώνες είναι κατάλοιπο της Ενετοκρατίας. Στους Ενετούς άρεσαν τα πρωτεϊνούχα πιτσούνια και να έδιναν στους δουλοπάροικους την κοπριά! Η κοπριά των περιστεριών θεωρείται εξαιρετική για λίπασμα αλλά όσο να ‘ναι άλλο να τρως πιτσούνι και πολύ διαφορετικό να βολεύεσαι με την κοπριά!

Περιστεριώνας κοντά στο Τζέο σε πολύ καλή κατάσταση.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς

Στο τέλος της πεζοπορίας με την φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καππαριάς πεζοπόροι και εθελοντές γεύτηκαν τα τοπικά πιάτα και όλοι μαζί εθελοντές και πεζοπόροι γιόρτασαν το τέλος του 2ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας στην Καππαριά, με μουσική και χορό! Και του χρόνου!

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Γουλιερμής.
Φαγητά πολλά και νόστιμα.

Ο σύλλογος Καππαριάς έδωσε στους πεζοπόρους δυο όμορφα αναμνηστικά δώρα: ένα βαζάκι γλυκό σταφύλι και σπόρους σε σακουλάκια, που όπως είπε μια κυρία από το Δ.Σ. “να τους φυτέψτε όταν πάτε σπίτια σας, να θυμάστε την Καππαριά”

2nd Andros on Foot Festival

Το 2ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας 2019 ήταν μια εξαιρετικά οργανωμένη και πετυχημένη διοργάνωση που πρόσφερε χαρά σε όσους ακολούθησαν στα μονοπάτια.

Γκέραρντ, ο πεζοπόρος Ολλανδός, μερικές στιγμές ήταν και ιπτάμενος έτσι όπως έτρεχε να τα προλάβει όλα!
Ο Γιάννης Τριδήμας επευφημούμενος…

H Όλγα Καραγιάννη ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της ομάδας όλους όσους δούλεψαν για το Φεστιβάλ. Ανάμεσα σε επιφωνήματα χαρά και επιδοκιμασίες οι άνθρωποι που έτρεξαν πολύ τόσες μέρες πήραν μια μικρή ικανοποίηση χαρά και αποδοχής από όλους. Αυτή η μικρή ανταμοιβή δίνει φτερά στα πόδια και μακάρι όσοι φέτος συμμετείχαν στο φεστιβάλ του χρόνου να φέρουν και άλλους να περπατήσουν στις μοναδικές ομορφιές της Άνδρου.

One of a kind…

Όσοι βοήθησαν και βοηθούν τόσα χρόνια αξίζουν χίλια μπράβο η Όλγα όμως ένωσε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους σε ένα κοινό σκοπό… Τα μονοπάτια υπήρχαν πάντα εκεί, η Όλγα με το πείσμα την έμπνευση και την φροντίδα της τους έδωσε νέα ζωή και γι’ αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων! Μπράβο Όλγα!

All together! Ραντεβού του χρόνου στα Andros routes!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.