Πρώην Επαρχείο – Επισκοπείο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο  στις 21.10.2019 αποφάσισε την επιχορήγηση του Δήμου Άνδρου με 100.000€ για την επισκευή του κτηρίου (πρώην Επαρχείου) στον πεζόδρομο Χώρας. Το θέμα που συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως συνόδευε έκθεση επικινδυνότητας του Δήμου Άνδρου για το κατεπείγον, καθώς και τεχνική περιγραφή και προϋπολογισμός  μελέτης επισκευής η οποιλα εξουσιοδότησε την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας να συντάξει τους όρους της προγραμματικής σύμβασης.

 

 

Αντιπλημμυρικά

Στο μεταξύ μετά από αίτημα του Έπαρχου Άνδρου, προστέθηκε επιπλέον επιχορήγηση για αντιπλημμυρική προστασία της ν.Άνδρου με το ποσό των 24.800€. Σημειώνεται, πως το εν λόγο ποσό αποτελεί επιπλέον χρηματοδότηση από την έκτακτη επιχορήγηση των πρόσφατων πλημμυρών.

Σχολικά Κτήρια

Στο μεταξύ μετά από αίτημα του Δήμου Άνδρου, συζητήθηκε η έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου με τίτλο « Επισκευή και συντήρηση δύο σχολικών κτηρίων της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου, του Γυμνασίου και του Τεχνικού Λυκείου». Οι εργασίες αφορούν στην επισκευή κεραμοσκεπών, εξωτερικών επιχρισμάτων,  αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων,  χρωματισμό των κτηρίων και άλλες μικρές εργασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Κατόπιν θετικής απόφασης του ΠΣ, το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 107.124,96 ευρώ κωδικός 2015ΕΠ5670002 και τίτλο Έργα Συντηρήσεων -Επισκευών Σχολικών κτηρίων σε νησιά της ΠΕ Κυκλάδων.

Σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης η Άνδρος

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε:

“την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου της
Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 07 και 08-10-2019.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τρεις (3) μήνες, ήτοι έως και 07 Ιανουαρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ”

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενδιαφέρον….ξαφνικά μας θυμήθηκε η Περιφέρεια εκπληρώνοντας βασικές υποχρεώσεις της προς την Άνδρο, αυξάνοντας ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ τα ποσά που διέθετε για το νησί,στο τέλος του καλοκαιριού. Καλά τα έργα, να γίνονται όμως στην ώρα τους και να μην χρησιμοποιούνται οι χρηματοδοτήσεις για χειραγώγηση εκλογικών εξελίξεων. Ειδικά για το κτίριο του Επαρχείου όφειλε να έχει χρηματοδοτήσει από ετών την επισκευή του, αντί να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας κάνοντας πείσματα στον Σουσούδη, το δε ποσό των 100.000 ευρώ, ακόμα και για αρχή δεν φτάνει ούτε για ΖΗΤΩ αν αναλογιστεί κανείς την φθορά του κτιρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.