Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Του Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα των ανεμογεννητριών έχει ασφαλώς πολλές διαστάσεις και είναι πολύπλοκο, θέλει συζήτηση δια ζώσης που λένε.



Σε επίπεδο πλανήτη νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να είναι κατά μιας ανανεώσιμης και χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ενεργειακής πηγής. 

Άρα και εμείς δεν είμαστε κατά των ανεμογεννητριών γενικώς.



Το θέμα είναι το πού μπαίνουν. Σε μια ορεινή χώρα οι κορυφογραμμές έχουν πλεονέκτημα από πλευράς ανέμων. Αισθητικά ας πούμε ότι είναι κάπως προσωπικό το θέμα. 

 
Όμως, το πρόβλημα είναι ότι για να φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές, διανοίγονται δρόμοι πολύ μεγάλου πλάτους για να περάσουν οι νταλίκες με τα υπερμεγέθη κομμάτια των ανεμογεννητριών και στη συνέχεια, κατασκευάζονται ηλεκτρικά δίκτυα με πυλώνες για να πάει το ρεύμα στο εθνικό δίκτυο.

Αυτό σημαίνει να μετακινούνται ανεμογεννήτριες ύψους 100 m. Δείτε όλες τις φωτογραφίες και διαβάστε το ρεπορτάζ.
 
Να δούμε σε ποιούς δρόμους στο νησί της Άνδρου αλλά και στα άλλα Κυκλαδονήσια θα κινηθούν αυτά τα θηρία, και τί είδους νέους (!) δρόμους θα χρειαστούν για να ανέβουν στις βουνοκορφές μας.
 



Αυτά τα δύο (συν βέβαια τις μόνιμες κατασκευές π.χ. θεμελιώσεις εκατοντάδων κυβικών μέτρων σκυροδέματος κλπ) θα τραυματίσουν μόνιμα το ευαίσθητο περιβάλλον των νησιών και πιστεύω ότι θα τα συναντούν μπροστά τους -λίγο ή πολύ- όσοι έρχονται στα νησιά για να απολαύσουν τη φύση τους.

 
Παρακαλούμε -αν συμφωνείτε- υπογράψτε και διαδώστε το κατωτέρω ψήφισμα Avaaz. 



Ευχαριστούμε πολύ 

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Ohi_alles_anemogennitries_stin_Andro/?emzPuxlb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-806576-Ohi_alles_anemogennitries_stin_Andro&utm_term=zPuxlb%2Bel  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.