Την 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00 ημέρα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα έκτακτο ΔημοτικόΣυμβούλιο του Δήμου Άνδρου για τέσσερα κατεπείγοντα θέματα, όπως εισηγήθηκε.

Το δεύτερο θέμα, αφορούσε την ( Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Άνδρου έτους 2019 και την αποδέσμευση πιστώσεων).

Κατά την συζήτηση του θέματος αυτού η εισηγήτρια Προϊσταμένη Οικονομικών του Δήμου παρουσίασε έναν πίνακα στον οποίο φαίνονται ποσά που αφαιρούνται από Κωδικούς του Τεχνικού Προγράμματος που αφορούν Αυτοτελείς πόρους (πρώην ΣΑΤΑ Κοινοτήτων του Δήμου ) και προσθέτονται σε άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού.

Δικαιολόγησε ως απόλυτα αναγκαία τις αλλαγές αυτές, τον τελευταίο!!! μήνα του έτους 2019, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες δαπάνες που προέκυψαν, όπως μας γνώρισαν από δικαστικές αποφάσεις και αναγκαστικές καταβολές του Δήμου σε τρίτα πρόσωπα, πράγματα που ήδη τα γνώριζε, προ πολλού, η οικονομική υπηρεσία.

Δυστυχώς ο κ. Λοτσάρης ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΕ λέγοντας, ότι καμιά επιχορήγηση ΣΑΤΑ ΔΕΝ είναι κλειδωμένη για τα χωριά.
Είναι όμως κ. Λοτσάρη, ηθική υποχρέωση και συγχρόνως ρεαλιστική, τα μικρά αυτά ποσά της ΣΑΤΑ να δίδονται στα τοπικά συμβούλια, διαφορετικά ο ρόλος τους θα είναι εντελώς διακοσμητικός.

Η θέση της Δημοτικής μας παράταξης ήταν αντίθετη σε αυτή την πρόταση της συμπολίτευσης καθώς θεωρούμε ότι οι μικρές μας Κοινότητες έχουν ανάγκη αυτούς τους μοναδικούς πόρους, τους οποίους διαχειρίζονταν μέχρι και το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, καθώς το εκάστοτε Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσιζε για το τεχνικό του πρόγραμμα.
Τα ποσά αυτά ΠΟΤΕ δεν αφαιρέθηκαν από την Διοίκησή μας κατά τα προηγούμενα πέντε έτη και αντίθετα δίδονταν ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια του κάθε χωριού μέχρι το τελευταίο σεντ.

Μάλιστα, τα αδιάθετα ποσά των ΣΑΤΑ των τοπικών κοινοτήτων μεταφέρονταν στο επόμενο οικονομικό έτος, στην διάθεσή των προέδρων.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος κος Λοτσάρης ο οποίος κατά τον προεκλογικό του αγώνα έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για τα ανεξάρτητα Τοπικά Κοινοτικά συμβούλια, εκμεταλλευόμενος την αλλαγή της νομοθεσίας του Κλεισθένη, ρίχνει απροκάλυπτα την πολιτική του μάσκα και δείχνει ότι, ανεξάρτητοι ή όχι , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων θα πρέπει πλέον να συνωστίζονται έξω από το γραφείο του και να τον παρακαλούν για κάθε μικρό έργο, που θα επιθυμούν για την περιοχή τους.

Σύμφωνα και με την πολιτική ιδιοσυγκρασία, όπως διαμορφώνεται,  του κου Λοτσάρη, «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι και απέναντί μου», από εδώ και πέρα φαίνεται ότι, οι ψήφοι που δόθηκαν στον κ. Λοτσάρη από την κάθε Κοινότητα θα είναι και το κριτήριο του, για χρηματοδοτήσεις έργων στα χωριά.

Έτσι βαδίζουμε, προς το παρόν, με το «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει».

Ο συνδυασμός, της μείζονος αντιπολίτευσης
         «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.