Αποτύπωση κλασικών έργων από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή σε άθραυστες χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Επιμέλεια: ΑΝΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Το πωλητήριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα διαθέτει μία ευρεία γκάμα πρωτότυπων και αποκλειστικά custom-made προϊόντων, με χρηστικά αντικείμενα, αλλά και αντικείμενα τέχνης, εμπνευσμένα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Το σύνολο των προϊόντων του πωλητηρίου έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από Έλληνες δημιουργούς και κατασκευαστές, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγικότητας, τόσο στο design όσο και στην κατασκευή.

Για τα πρώτα Χριστούγεννα στο Μουσείο, το Shop του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή φόρεσε τα γιορτινά του και γέμισε χριστουγεννιάτικες μπάλες και ιδιαίτερα στολίδια από papier-mâché, πρωτότυπα διακοσμητικά αντικείμενα, ημερολόγια, αρωματικά κεριά και χρηστικά είδη με εικαστικές αναφορές από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Σχεδιασμός-κατασκευή: Copy Reves (Ελένη Δημηροπούλου)

Στολίδια από Papier-mâché

Λεπτομέρειες από έργα της Συλλογής του Ιδρύματος. Η γαλατιέρα και η καφετιέρα αποτελούν δύο από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ζωγραφικού έργου του Van Gogh «Νεκρή φύση με καφετιέρα».

Σχεδιασμός-κατασκευή: WEDESIGN

Ξύλινο 3D puzzle ελαφάκι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από μινιατούρα ελαφιού κατασκευασμένη από ορεία κρύσταλλο Boucheron της συλλογής του Ιδρύματος.

Το γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2020

Είναι εμπνευσμένο από ένα τυχαία σκισμένο χαρτί από το μπλοκ ενός ζωγράφου. Επάνω του αποτυπώνονται σύμβολα καλής τύχης που εμφανίζονται σε έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Το μάτι αποτελεί αναφορά σε έργα των Picasso και Hundertwasser, ενώ το σπίτι είναι εμπνευσμένο από εικαστικά έργα των Paul Cezanne και Andre Derain.

Το Γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2020 από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Έλενα Βότση
Το ίδιο σχέδιο είναι διαθέσιμο σε κρεμαστό και επιτραπέζιο γούρι.

Το γούρι συνοδεύεται από χειρόγραφες ευχές της σχεδιάστριας και τοποθετείται μέσα σε έναν φάκελο αποστολής, ως συσκευασία δώρου. Σαν να αποστέλλει μία εορταστική κάρτα, ο αγοραστής γράφει ο ίδιος στο εξωτερικό του φακέλου το όνομα του αποστολέα και παραλήπτη, ενώ ο φάκελος σφραγίζεται με το λογότυπο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, σαν παλιά σφραγίδα ταχυδρομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.