Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται για μια ακόμη φορά η εθνική ομάδα νέων πόλο, με «πρώτο μεταξύ ίσων» τον Ανδριώτη Γιάννη (Ζαννή) Αλαφραγκή. Χαρακτηριστική περιγραφή του Waterpolonews.gr, από όπου και το σχετικό δημοσίευμα. Θερμά Συγχαρητήρια! Είμαστε όλοι υπερήφανοι!

«Βελιγράδι 2017, Μινσκ 2018 – με ενδιάμεση στάση το Σομπατέλι (και την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων) -, Κουβέιτ 2019!
Η ελληνική υδατοσφαίριση για ακόμα μία φορά βρίσκεται κυρίαρχη στην κορυφή του κόσμου σε ηλικιακά πρωταθλήματα, αφού οι Νέοι Άνδρες επικράτησαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με 6-4 της Σερβίας διατηρώντας τα σκήπτρα που είχαν κατακτήσει το 2017! Το συγκρότημα των Τεό Λοράντου και Νίκου Καραμάνη (σ. σήμερα ο δεύτερος κάθισε στη θέση του προπονητή, αφού ο πρώτος ήταν τιμωρημένος) έκανε ακόμα μία εμφάνιση μέχρι τα…αστέρια και σήκωσε το κύπελλο στην ασιατική χώρα!

Η ελληνική υδατοσφαίριση μπορεί να είναι για ακόμα μία φορά περήφανη και να δημιουργεί προσδοκίες για το άμεσο και το απώτερο μέλλον! Οι συνεχόμενες επιτυχίες στις μικρές ηλικίες ανοίγουν την όρεξη για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών και για το όνειρο γενιών και γενιών, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Στέλιος Δαλμάρας, Στάθης Καλογερόπουλος, Ζαννής Αλαφραγκής, Κώστας Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Χάρης Ρομπόπουλος, Στάθης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Δίπλαρος, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Άγγελος Γωνιωτάκης, Νίκος Μητράκης με προπονητές τους Τεό Λοράντο (πρώτος προπονητής) και Νίκο Καραμάνη (βοηθός προπονητή), φυσικοθεπαρευτή τον Κώστα Αποστολόπουλο και αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Χριστοφοράτο έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και του παγκόσμιου πόλο. Η back to back κατάκτηση πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά μετά από εκείνη της Σερβίας και Μαυροβουνίου (2003 Νάπολι – Ιταλία, 2005 Μαρ Ντελ Πλάτα – Αργεντινή).

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά στην αναμέτρηση αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο την εξαιρετική του άμυνα άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κώστα Γκιουβέτση που κέρδισε ο Δημήτρης Νικολαΐδης στα δύο μέτρα. Εν συνεχεία η Εθνική μας ομάδα διπλασίασε τα τέρματα της με υπέροχο τέρμα του Γιάννη Αλαφραγκή από τη θέση 3 πηγαίνοντας προηγούμενη με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο οι διεθνείς μας συνέχισαν στο ίδιο τέμπο διευρύνοντας το προβάδισμα στα τρία τέρματα και πάλι με τον Γιάννη Αλαφραγκή αλλά οι Σέρβοι μείωσαν σε 3-1 με τον Ράντοβιτς σε παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των Τεό Λοράντο και Νίκο Καραμάνη δεν έχασαν την συγκέντρωση τους και με σύμμαχο την εξαιρετική άμυνα έφτασαν στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι μείωσαν σε 5-4 τρία λεπτά πριν τη λήξη του μεγάλου τελικού. Η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με τρία τέρματα (5-2) στα μέσα της τελευταίας περιόδου χάρη σε τέρματα των Κώστα Γκιουβέτση και Δημήτρη Νικολαΐδη αλλά οι Σέρβοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής αλλά με προσωπικό τέρμα του Κώστα Κάκαρη σε παίκτη παραπάνω η Ελλάδα έφτασε στη κατάκτηση του μεταλλίου.

Η Σερβία είχε 3/14 παραπάνω και 0/0 πέναλτι

Η Ελλάδα είχε 1/8 παραπάνω και 1/1 πέναλτι

Σερβία – Ελλάδα 4-6 (0-2, 1-1, 0-0, 3-3)

Σερβία (Ούρος Στεβάνοβιτς): Γκαβρίλοβιτς, Μπάνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς Π., Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σουλτς, Πιέβανσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς

Ελλάδα (Νίκος Καραμάνης): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος Αρ., Γωνιωτάκης, Μητράκης

Η τελική κατάταξη

  1. Ελλάδα
  2. Σερβία
  3. Ιταλία
  4. Κροατία
  5. Ισπανία
  6. Μαυροβούνιο
  7. ΗΠΑ
  8. Ιαπωνία
  9. Ουγγαρία
  10. Καναδάς
  11. Αυστραλία
  12. Νέα Ζηλανδία
  13. Ρωσία
  14. Νότια Αφρική
  15. Αίγυπτος
  16. Κίνα
  17. Βραζιλία
  18. Ουζμπεκιστάν
  19. Κουβέιτ και Ιράν (το μεταξύ τους παιχνίδι διακόπηκε λόγω επεισοδίων μέσα στην πισίνα με το σκορ στο 12-4 υπέρ του Ιράν).

Η χρυσή βίβλος

1981: Σοβιετική Ένωση (Μιλάνο – Ιταλία)

1983: Ισπανία (Βαρκελώνη – Ισπανία)

1985: Σοβιετική Ένωση (Κωνσταντινούπολη – Τουρκία)

1987: Ισπανία (Σάο Πάολο – Βραζιλία)

1989: Γιουγκοσλαβία (Ναρμπόν – Γαλλία)

1991: Ισπανία (Ιρβάιν – ΗΠΑ)

1993: Ιταλία (Κάιρο – Αίγυπτος), Ελλάδα – 4η θέση

1995: Ουγγαρία (Δουνκέρκη – Γαλλία), Ελλάδα – 2η θέση

1997: Κροατία (Αβάνα – Κούβα), Ελλάδα – 3η θέση

1999: Ιταλία (Κουβέιτ – Κουβέιτ), Ελλάδα – 7η θέση

2001: Ελλάδα (Κωνσταντινούπολη – Τουρκία)

2003: Σερβία και Μαυροβούνιο (Νάπολι – Ιταλία), Ελλάδα – 4η θέση

2005: Σερβία και Μαυροβούνιο (Μαρ Ντελ Πλάτα – Αργεντινή), Ελλάδα – 6η θέση

2007: Ουγγαρία (Λονγκ Μπιτς – ΗΠΑ), Ελλάδα – 9η θέση

2009: Κροατία (Σίμπενικ – Κροατία), Ελλάδα – 2η θέση

2011: Σερβία (Βόλος – Ελλάδα), Ελλάδα – 3η θέση

2013: Ιταλία (Σομπατέλι – Ουγγαρία)

2015: Σερβία (Αλμάτι – Καζακστάν), Ελλάδα – 4η θέση

2017: Ελλάδα (Βελιγράδι – Σερβία)

2019: Ελλάδα (Κουβέιτ – Κουβέιτ)» 

Σημείωση: Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια του Ζαννή Αλαφραγκή, την μητέρα του Λίτσα και τον πατέρα του Νίκο για την διάθεση των φωτογραφιών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.