Οι ευεργετικές επιδράσεις της χειροτεχνίας στο σώμα και την ψυχή είναι γνωστές. Οι χειροτεχνίες είναι ένας όμορφος τρόπος να κυλά δημιουργικά ο καιρός και να αποφεύγουμε βλαβερές συνήθειες (π.χ. καπνός, ποτό, λαμαργία) Ότι φτιάχνουμε με τα χέρια μας σίγουρα θα μας γεμίσει χαρά.

Το ‎Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες οργανώνει διδασκαλίες χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, επίσης το πωλητήριο του μουσείο διαθέτει τέτοιο πλούτο μικροπραγμάτων που μπορούν με λίγα χρήματα να απογειώσουν την φαντασία μας. Μια επίσκεψη αρκεί!

Ράβοντας το δικό μου βιβλίο: Εργαστήριο βιβλιοδεσίας τύπου «κάλυμμα»

Η βιβλιοδεσία εφαρμόζεται για να καταστήσει εύχρηστα τα φθαρμένα βιβλία, να τα προστατέψει από τις φθορές που οφείλονται στη συχνή χρήση και για να εξασφαλίσει ομοιογενή και καλαίσθητη εμφάνιση σε πολύτομα έργα. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου βιβλιοδεσίας, οι συμμετέχοντες δημιουργούν το δικό τους χειροποίητο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο! Τα τεύχη του ράβονται ένα-ένα στο χέρι και στερεώνονται με κόλλα και ύφασμα στη ράχη. Το κάλυμμά του κατασκευάζεται με διάφορα υλικά, ανάλογα με το περιεχόμενο του βιβλίου και φυσικά την προτίμηση του αναγνώστη του.

INFO

Κύκλος 3 εργαστηρίων. Κυριακή 12, 19 & 26/01, ώρα: 11.30. Για εφήβους 15+ και ενήλικες. Έως 12 συμμετοχές. Διάρκεια ανά εργαστήριο: 3 ώρες. Σχεδιασμός – υλοποίηση: Θάλεια Νταλούκα

goulandris.gr/el/events

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.