Την ερμηνεία του, για τους λόγους αποπομπής του από την δημοτική παράταξη «μαζί για την Άνδρο», δίνει με σχετική ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Μπακέλας.

Η Ανακοίνωση

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που έλαβα, με κάθε τρόπο, τις τελευταίες ημέρες, από το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου, όταν και ενημερώθηκα για τη διαγραφή μου από την παράταξη, λαμβάνοντας την ανακοίνωση του Δημάρχου με email από το γραφείο του – μισή ώρα μόλις πριν από τη σχετική ανάρτηση σε site. Σημειώνω ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα προσκλήθηκα σε συνεδρίαση της δημοτικής μας παράταξης, αναφορικά με την απομάκρυνσή μου, ενώ στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας θα επέβαλαν να μου δοθεί – τουλάχιστον η ευκαιρία να εκθέσω και τις δικές μου απόψεις πρώτα σε εκείνους.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκα δίπλα στον Δημήτρη Λοτσάρη, στηρίζοντάς τον καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Μετεκλογικά λειτούργησα πάντοτε μέσα στα πλαίσια των προεκλογικών εξαγγελιών και του προγράμματος της παράταξης, πιστός στον όρκο μου ως δημοτικός σύμβουλος να τηρώ τους νόμους και να πράττω κατά συνείδηση, προασπιζόμενος το συμφέρον των δημοτών και του νησιού μας. Ουδέποτε προέταξα προσωπικές μου πολιτικές επιδιώξεις ούτε προέβαλα απαιτήσεις. Αντίθετα λειτούργησα πάντα αφιλοκερδώς, ακούραστα και πρόθυμα νυχθημερόν για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μου ως Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Υπεύθυνος του πρωτογενούς τομέα, Υπεύθυνος της λειτουργίας και συντήρησης των σφαγείων, κ.α.

Κατηγορήθηκα από τον κ. Δήμαρχο ότι ακολούθησα έναν προσωπικό δρόμο διαρκούς και εντεινόμενης παρέκκλισης από τις συλλογικές αποφάσεις της δημοτικής παράταξης. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιες ήταν αυτές οι αποφάσεις, από τις οποίες μάλιστα παρέκκλινα ΜΟΝΟ εγώ, και πώς είναι δυνατόν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να οδηγηθεί σ’ αυτό το συμπέρασμα. Σημειώνω δε,ότι ο τρόπος λήψης των αποφάσεων δυστυχώς ήταν προκαθορισμένος, χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τους συμβούλους της παράταξης, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνονται εμφανείς οι εσωτερικές μας προστριβές, εντάσεις και αρρυθμίες κατά τη διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων.

Να αναφέρω ότι στον σύντομο οδηγό νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου που μας παρέδωσε σε φάκελο ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος τη βραδιά της ορκωμοσίας, αναφέρεται ρητά ότι κάθε σύμβουλος πρέπει να εκφράζει τη γνώμη του και να ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών. Αυτό εξέλαβα ως προαπαιτούμενο και ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι ο εκλεγμένος παραταξιακά δημοτικός σύμβουλος οφείλει να πάψει να σκέπτεται, να εκφράζεται ελεύθερα και να ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους, την ηθική, την συνείδησή του, εκφράζοντας ελεύθερα και αβίαστα την γνώμη του, που οφείλει να την στηρίζει στην γνώση μέσα από διερεύνηση και ενδελεχή τεκμηρίωση, όπως δυστυχώς φαίνεται να είναι το ζητούμενο και το βαθύτερο αίτιο της διαγραφής μου.

Παρέλειψε, βέβαια, ο κ. Δήμαρχος να αναφερθεί στην αιτία ρήξης της σχέση μας που αφορά την επιλογή ειδικού συνεργάτη, δεδομένου ότι ο ίδιος προεκλογικά μας διαβεβαίωνε δια όρκου, ότι δε θα διοριστεί ποτέ ο συγκεκριμένος, πράγμα που κι εμείς με τη σειρά μας διαβεβαιώναμε τους ψηφοφόρους μας. Αυτό αποτελεί αναξιοπιστία της παράταξής μας προς αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν. Ειλικρινά λυπάμαι για τους χειρισμούς του κ. Δημάρχου γιατί εγώ δεν έχω μάθει να λειτουργώ έτσι. Δυστυχώς, αλλιώς περίμενα να ήταν τα πράγματα όταν αποφάσισα να συμμετέχω, για πρώτη φορά στην ζωή μου, με τα κοινά του τόπου που μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι.

Σας ενημερώνω ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθυνόμενος στο ανώτατο αυτό θεσμικό όργανο, θα τοποθετηθώ πλήρως. Ελπίζω εκεί να λάβει τέλος όλο το παρασκήνιο γύρω από το πρόσωπό μου, ώστε να συνεχίσουμε, απερίσπαστοι ως οφείλουμε, τις προσπάθειές μας για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν το νησί μας.

Τέλος, σας διαβεβαιώνω ότι παραμένω ενεργός δημοτικός σύμβουλος, μαχόμενος για τα δίκαια της Άνδρου και των Ανδριωτών, χωρίς να επιδιώκω το προσωπικό συμφέρον αλλά το συμφέρον του τόπου μας.  

Μπακέλας Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όπως τα είχαμε καταλάβει από καιρό, κύριε Μπακέλα. Σας χρησιμοποίησε, πήρε την δημαρχία και μετά έδειξε τις πραγματικές προθέσεις του.
    Μα κι εσείς να μην ψηφίζετε χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι θέλει ο Δήμαρχος…πού ξανακούστηκε τέτοια ανυπακοή. Πού ξανακούστηκε να περιμένετε ότι θα κάνει ή δεν θα κάνει αυτά που σας υποσχέθηκε προεκλογικά;
    Αχ κύριε Μπακέλα μου, Έπαρχος στην Άνδρο ήταν..είχατε δει κάτι από αυτόν πέντε ολόκληρα χρόνια που σας έπεισε ότι μπορούσε να σταθεί ως καλός Δήμαρχος;;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.