«Δεν θέλω να γίνει ντόρος, δεν θέλω πολύ κόσμο, θέλω οι άνθρωποι που θα έρθουν στην παρουσίαση να την κατανοήσουν…» Με αυτά τα λόγια ο Ανδριώτης σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης ενημέρωσε για την παρουσίαση του νέου του έργου με τον διακριτικό τίτλο «Αγγειογραφίες», την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, στο Παγκράτι.

Και αυτό έγινε.

Οι φίλοι και προσκεκλημένοι στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιώργου Δάμπαση μετείχαν σε μια πρωτότυπη παρουσίαση ebook με ήχο και εικόνα, ενώ έγιναν κοινωνοί της Ιστορίας, της Αγγειογραφίας, της Αρχαιότητας, των Μύθων και των Αστεϊσμών, σε ένα κράμα παρελθόντος, παρόντος, σχολίου και έξυπνου χιούμορ.

Κοντά στο Γιώργο Δάμπαση βρέθηκαν αγαπημένοι φίλοι, όπως ο καθηγητής Μιχάλης Τιβέριος (μέσω οθόνης), ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο Νίκος Δήμου, ο Αργύρης Καστανιώτης, η Ελένη Αντωνιάδου, η καθηγήτρια Λυδία Παλαιοκρασσά, κ.α.

Την παρουσίαση συντόνισε η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου ενώ για το Γιώργο Δάμπαση μίλησε με βιντεοσκοπημένη προβολή ο καθηγητής αρχαιολογίας ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος.

Για το ηλεκτρονικό βιβλίο, αλλά και τους λάτρεις του εντύπου, που ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν, μίλησε ο εκδότης Αργύρης Καστανιώτης.

 

 

«Εντυπωσιασμένος» με τη δουλειά του Γιώργου Δάμπαση δήλωσε ο Νίκος Δήμου.

Γλαφυρός ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μίλησε με συγκίνηση και αγάπη για το Γιώργο Δάμπαση διαβάζοντας τον “Ἑρχομό της Άνοιξης”.

 

«Δεν ξέρω αν είναι ποιήματα ή σχολιασμοί» είπε ο Γιώργος Δάμπασης για τα ίδια του τα ποιήματα, ευχαρίστησε τους πάντες και ενημέρωσε ότι από 24 Ιανουαρίου 2020, οι Αγγειογραφίες έχουν «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο.

Η σοπράνο Ελεάννα Κωνσταντά «έντυσε» μουσικά την παρουσίαση με την μοναδική εξαίσια φωνή της.

«Ο Γιώργος Δάμπασης είναι κεφάλαιο για την Άνδρο» είπε φεύγοντας από την παρουσίαση ο Κυριάκος Κουτσομάλλης.

Το ίδιο πιστεύουμε κι εμείς.

Η βραδιά έκλεισε με τον «Μεγάλο Ερωτικό»!

 

https://aggeiografies.gr

 

Γιώργος Δάμπασης – Βιογραφία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.