Οι εκδόσεις 24γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ «Barsaat o χορός της βροχής», το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, που θα γίνει στο ΕΝΑΣΤΡΟΝ-ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ, Σόλωνος 101, Αθήνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μαρία Γαβριελάτου, συγγραφέας Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος, συγγραφέας, ποιητής & ραδιοφωνικός παραγωγός. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Γιαννούλης Ματζώρος, καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας

Λέξη ινδική το Barsaat σημαίνει βροχή.  O δε χορός της βροχής είναι χορός τελετουργικός, που έχει σκοπό να εξευμενίσει τους θεούς, ώστε να προκαλέσουν βροχή και να εξασφαλιστεί η προστασία των σπαρτών. Η δική μου Barsaat, ο δικός μου χορός της βροχής, σχετίζεται με έναν “στρόβιλο” καταστάσεων και συναισθημάτων, όπως τα σύννεφα που πυκνώνουν στον ουρανό κι ο δυνατός άνεμος που παρασύρει τα πάντα, μαζί με τη βροχή, την εποχή των μουσώνων. Κι είναι αφιερωμένη στον ευλογημένο τόπο όπου το παραμύθι, το όνειρο κι η βροχή πήραν σάρκα και οστά. Στο νησί της καρδιάς μου: την Άνδρο!

Tηλεοπτική /δημοσιογραφική κάλυψη:Bookia

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα ΑΝΔΡΙΑΚΗ A.M.S.M. (A. MARKOPOULOS SOCIAL MEDIA)

Η Σμαραγδή Μητροπούλου στην αγαπημένη της Άνδρο.

Η Σμαραγδή Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Mεγάλη Βρετανία. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι, επίσης, διπλωματούχος Δημιουργικής Γραφής (Diploma in Creative Writing) του Κολεγίου Writers’ Bureau (Manchester, UK), ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεατρικής γραφής στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και σκηνοθεσίας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Eίναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ), της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ). Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven (Α΄και Β΄ βραβείο στην κατηγορία «Φαντασία»).  Από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ κυκλοφορούν τα βιβλία της: «Πριν ο ήλιος δύσει» (θεατρικό),  «Μια στιγμή, μια αιωνιότητα μονάχα» και «Ήχοι στη σιωπή» κι από τις εκδόσεις 24γράμματα το βιβλίο της «Barsaat ο χορός της βροχής». Επίσης, το βιβλίο της «Μια στιγμή, μια αιωνιότητα μονάχα» έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά και κυκλοφορεί μέσω της παγκόσμιας διανομής του Amazon. Εκτός από τις συγγραφικές της δραστηριότητες, έχει συμμετάσχει κι ως ομιλήτρια σε εκπαιδευτικά συνέδρια. Μοιράζει την αγάπη της εξίσου στη διδασκαλία  και στη συγγραφή ιστοριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.