Κυρίαρχη θέση στις διεργασίες διείσδυσης του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου στην αγορά της Ιταλίας επιτεύχθηκε, στο πλαίσιο παρουσίας του Δήμου Άνδρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT (Borsa Internazionale di Turismo), που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο Ιταλίας.

Το νησί εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νικόλαο Μουστάκα και την υπηρεσιακώς τουριστική υπεύθυνη, Γιωταμίνα Αλεξάνδρου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αίθουσα 4, περίπτερο B.70-B.74-A.74.).

Κατα την διάρκεια της πρώτης ημέρας δόθηκαν πληροφορίες στο κοινό, το οποίο ενημερώθηκε για τα προϊόντα και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, που προσφέρει η Άνδρος στους επισκέπτες της, όπως περιηγητικός τουρισμός- τουρισμός υπαίθρου, γαστρονομικός-πολιτιστικός-προσκυνηματικός τουρισμός.

Στις δυο επόμενες ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές με σημαντικούς φορείς, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας, οργανωτές ταξιδίων, εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και άλλους επαγγελματίες. Επιπλέον, διεξάχθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με έγκριτους, Ιταλούς δημοσιογράφους, bloggers και άλλους επηρεαστές της κοινής γνώμης.  

Στο περιθώριο της συμμετοχής του Δήμου Άνδρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα τουρισμού με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σαντορίνης, Αντ. Σιγάλα, τον Εντεταλμένο Τουρισμού και τον Διευθυντή του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Κ. Χρυσοχοϊδη και Δ. Πασχαλίδη αντίστοιχα καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σερίφου, Σ. Λιβάνιο.

 

“Η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικά το στίγμα της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο. Αξιοποιήσαμε την δυνατότητα που μας παρείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ν’ αναδείξουμε το πολύπλευρο τουριστικό μας προϊόν μέσα από το περίπτερό της. Το τριήμερο της Έκθεσης ήταν τριήμερο ουσίας, με παραγωγικές επαφές και με εύρος ειδικών ομάδων ενδιαφέροντος. Για εμάς η Έκθεση δεν τελείωσε στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό”, δήλωσε ο κ. Μουστάκας με το τέλος της Έκθεσης. 

 

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως η επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους θα συνεχιστεί και μετά την Έκθεση, προκειμένου να διερευνηθούν διαφορετικοί τρόποι συνεργασίας και να προγραμματισθούν ταξίδια εξοικείωσης, για την ανάδειξη της Άνδρου και των ειδικών, τουριστικών της προϊόντων. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορούσαν να συζητούν και να φωτογραφίζονται και στην Ελλάδα…………χρειαζόταν να τους πληρώσουμε ταξιδάκι στο Μιλάνο;;; Μεταξύ τους οι των Δήμων και της Περιφέρειας αντάλλαξαν ιδέες, μπορούσαν να το κάνουν και στην Ανδρο, στην Σύρο και στα άλλα τα νησιά. Άλλωστε μέχρι πέρσι αυτές τις συμμετοχές (που ήταν ολοκληρωμένα προετοιμασμένες κι όχι αρπακολατζίδικες) τις λοιδωρούσαν!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.