Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 27.2.2020 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Η ακύρωση του καρναβαλιού γίνεται στο πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Στο αυτό πλαίσιο κινούμενος εξέδωσαν ανακοίνωση το Επαρχείο Άνδρου και ο Δήμος.

Το Επαρχείο 


Ο Δήμος Άνδρου

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 13766/27.02.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας.

Στην Απόφαση επισημαίνεται ότι καλούνται όλοι οι φορείς να συμμορφωθούν με την Απόφαση. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (42/Β/25.02.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού», στην οποία ορίζεται ότι «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σύμφωνα με όσα τόνισε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «πάλι στα πλαίσια της προληπτικής μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού και ιώσεων που έχουμε αυτήν την εποχή, συστήνουμε για μια ακόμη φορά στα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, άσχετα βέβαια με αυτόν τον ιό, αλλά με παρόμοια κλινική εικόνα, όπως πυρετό, δύσπνοια, βήχα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να περιορίζονται κατ’ οίκον».

Θέτουμε τα ανωτέρω υπόψη σας και σας καλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια που εναρμονίζεται, συγκλίνει και συμμορφώνεται με την Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγεία και Εσωτερικών, συμβάλλοντας στην προστασία της δημοσίας υγείας και της κοινωνίας της Άνδρου μας. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.