Ανοικτή είναι από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή στους δήμους ανά την Ελλάδα των αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών για τα ακίνητα, που κατά το παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς.

Δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη προκειμένου να γίνεται η διόρθωση.

Αρκεί μόνο η ηλεκτρονική δήλωση του πολίτη. Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα.

Για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.

Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των site:

 – του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, https://mindigital.gr/

– του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr

– της ΓΓΠΣΔΔ, www.gsis.gr και

– της ΚΕΔΕ, www.kedke.gr.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο Άνδρου στο τηλέφωνο: 2282360234 (Ώρες λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ, 09.00-15.00).

Επισημαίνεται ότι, στο από 21.02.2020 κατατεθέν Σχέδιο Νόμου “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”, εμπεριέχεται διάταξη με την οποία δίνεται παράταση της προθεσμίας διορθωτικής υποβολής έως 30.06.2020, αντί της 31.03.2020. Η διάταξη ωστόσο, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί.

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.