Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. 

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. 

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι: 

1. Σε περίπτωση ηπίων συμπτωμάτων πυρετού και βήχα μένουμε σπίτι. Όταν συνυπάρχουν έντονος ξηρός βήχας, υψηλός πυρετός και δύσπνοια επικοινωνούμε με τον προσωπικό μας Γιατρό ή με το Κέντρο Υγείας Άνδρου στο τηλ 2282360000 Το ΚΥ Άνδρου δέχεται μόνο έκτακτα  περιστατικά σε ειδικά διαμορφωμένο Χώρο.

2. Η χρήση της μάσκας προστασίας επιβάλλεται μόνο σε όσους νοσούν για να συγκρατηθούν τα σταγονίδια που εκπέμπουν οι νοσούντες. 

3. Ο ιός ΔΕΝ μεταδίδεται με τον αέρα. 

4. Ως επιτροπή αποστείλαμε αίτημα προς τις δύο Ναυτιλιακές εταιρείες Fast Ferries και Golden StarFerries να προβούν σε προληπτικό έλεγχο επιβατών ανάλογο με αυτό των αεροδρομίων. 

4. Ο Δήμος Άνδρου προμηθεύτηκε υλικό προστασίας  για τους Εργαζόμενους του ΚΥ  και του ΕΚΑΒ.

5. Ο Δήμος Άνδρου από αύριο 18-03-2020 αρχίζει προληπτικές  απολυμάνσεις κατά τόπους. Συγκεκριμένα αύριο είναι προγραμματισμένη η απολύμανση των Τριών μεγάλων εκκλησιών της Χώρας (Άγιος Γεώργιος, Θεοσκέπαστη, Παναγία), στον Πεζόδρομο της Χώρας, το Δημοτικό Θέατρο και το Συνεδριακό Κέντρο του Λυκείου Άνδρου. Επίσης υπάρχει μέριμνα για απολύμανση του ΚΥ Άνδρου όποτε αυτό χρειαστεί.  

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές Υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 

Άνδρος, 17 Μαρ. 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.