Πραγματοποιήθηκε και σήμερα η καθημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου. 

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Εάν θα υπάρξει επιβεβαιωμένο  κρούσμα CONVID-19 στο Νησί θα ανακοινωθεί έγκαιρα και Επίσημα μόνο από τους Αρμόδιους Φορείς . Οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση δεν θεωρείται αληθής.

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως επισημάνει τα ακόλουθα

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί προσέλευση στο νησί επισκεπτών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους διαθέτουν ιδιόκτητες κατοικίες. Αναγνωρίζουμε πλήρως το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης όλων. Προτρέπουμε όμως όλους ανεξαιρέτως όπως υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε οικειοθελή αυτοπεριορισμό.
Περιορίζουμε τις εξόδους στις απολύτως απαραίτητες. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για τις επικοινωνίες μας. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.»
Ο Δήμος Άνδρου, οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού και η Επιτροπή βρίσκονται σε διαρκή επαφή και διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί – και ανανεώνονται συνεχώς – τα μέτρα προστασίαςκαι αντιμετώπισης της κρίσης.
Η ευθύνη είναι περισσότερο ατομική πέρα από συλλογική. Να μη φερόμαστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά να σκεφτούμε διαφορετικά: Σαν να έχουμε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρουμε σε άλλους.

Το πλαίσιο της πρόληψης ο Δήμος Άνδρου προχώρησε σε απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων, στις δημόσιες υπηρεσίες , σχολεία, στο γηροκομείο, τα ΔημότικάΣφαγεία και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα (οχήματα Δήμου, ΣΕΔΑ, Πυροσβεστικής) στη Χώρα, στο Μπατσίκαι στο Κόρθι, καθώς και στο λιμάνι του Γαυρίου.

Υπενθυμίζουμε τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/
1.   Μένουμε Μέσα
2.   Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό
3.    Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους ,συγγενείς ,γείτονες
4.    Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις(super market, take away, φαρμακείο)
5.   Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 21022 09:00 – 21:00

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο πρόεδρος Αριστοτέλης  Διαπούλης

Τα μέλη Λοτσάρης Δημήτρης, Λάσκαρης Δημήτρης, Σουσούδης Θεοδόσης, Καπάκης Ιωάννης   

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.