Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μονή Αγίας Ειρήνης στέκεται κοντά στην πατρίδα. Κρατώντας χαμηλούς τόνους συνεισφέρει με όσα μέσα μπορεί στην εκκλησιαστική, πολιτισμική και ιστορική ανάδειξη της Άνδρου. Εν προκειμένω η Μονή ενεργοποίησε την κοινωνία του νησιού για ευρύτερη προσφορά στην Ελλάδα.

Το δελτίο τύπου της Ι. Μονής Αγίας Ειρήνης

“Με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την έκφραση της ηθικής συμπαράστασης  μας στις συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα επιχειρούν στον Έβρο αποτρέποντας με επιτυχία την οργανωμένη προσπάθεια μαζικής παραβίασης των συνόρων από μετανάστες, η Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Άνδρου ανέλαβε την πρωτοβουλία και συγκέντρωσε το διάστημα 5-15 Μαρτίου 2020, είδη άμεσης ανάγκης, τα οποία και εστάλησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Καστανεών Έβρου.

Άμεση ήταν η ευαισθητοποίηση του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, οι οποίοι σε συνεργασία προσέφεραν δέκα αντιασφυξιογόνες μάσκες πλήρους κάλυψης. H παράδοση των μασκών στους επικεφαλής Έλληνες αστυνομικούς της FRONTEX, πραγματοποιήθηκε από τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Χρήστο Αξή. Οι υπόλοιπες παραδόθηκαν στη διμοιρία υποστήριξης της ίδιας Διεύθυνσης.

Είδη πρώτων βοηθειών και προσωπικής φροντίδας, συγκεντρώθηκαν από προσφορές ιδιωτών και της Μονής Αγίας Ειρήνης -μέσω χορηγίας του κ. Λευτέρη Πολέμη και του προσωπικού της Μονής. Η αποστολή όλων των ειδών πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών. Τα υλικά παρέλαβε και διένειμε ο Αστυνομικός Σταθμός Καστανεών και ευχαριστεί εκ βάθους καρδιάς όσους συνεισέφεραν. Μέρος των ειδών πρώτων βοηθειών παραδόθηκε στους εθελοντές Σαμαρείτες Ορεστιάδας, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή από την πρώτη μέρα.  

Η Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης, ευχαριστεί τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, τους κ. Νίκο και Άννα Βασταρδή, την κ. Άννα Μπαφαλούκου εκ μέρους του Αρτοποιείου Μουστάκα στο Κόρθι, τον κ. Γιάννη Τιβέριο, την κ. Καίτη Κιαγιά, το Φαρμακείο της κ. Μαρίας Βενετίκη και τη Γενική Ταχυδρομική Άνδρου για την ευγενική προσφορά”. 

Εφγμερίδα ΑΝΔΡΙΑΚΗ #andriakipress

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.