Μεσίστια θα κυματίζει η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης, σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ημέρα της κηδείας του Έλληνα Μανώλη Γλέζου  όπως πρότεινε σε ένδειξη τιμής  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γιώργος Δαρδανός αποχαιρετά τον Μ. Γλέζο

Κυκλάδα,

Σπείρα, σύμπλεγμα, πατρίδα μήτρα.

Στις παρυφές του φωτός σου,

σ’ όλες τις ακτογραμμές της ύπαρξης,

εκεί που μάχονται και φιλιώνουν

τα κύματα των ονείρων και των αισθήσεων,

άγγιξα την ύπαρξη της συνείδησης,

πήρα το νιώσμα τού είναι μου,

αισθάνθηκα να υπάρχω.

Μανόλης Γλέζος

Το ξεπροβόδισμα στον Μανόλη Γλέζο, τον ήρωα Γλέζο, τον φίλο μου Μανόλη, τον αγαπημένο μου, δεν είναι εύκολο. Δεν θα ήταν εύκολο έτσι κι αλλιώς, αλλά γίνεται ακόμα δυσκολότερο μέσα σ’ αυτήν την αναπάντεχη και πολύπλευρη δοκιμασία μας. Την δια-προσωπική, πολιτισμική, πολιτική, οικονομική, εθνική, ευρωπαϊκή, πλανητική μας κρίση.

Γιατί σε κάτι τέτοιες ιστορικές στιγμές είναι που πάνω απ’ όλα έχεις ανάγκη το θάρρος, την γενναιότητα και την τόλμη του Μανόλη. Έχεις ανάγκη να τον έχεις κοντά σου και να παίρνεις όσο μπορείς από την αγάπη του για τη ζωή, τη λατρεία του για τον τόπο του, τη δύναμη, την αισιοδοξία του.

Έχεις ανάγκη ακόμα περισσότερο να σταματήσουν να φεύγουν εκείνοι που το παράδειγμά τους υπήρξε για σένα οδηγός ζωής, η ευσυνειδησία και η εντιμότητά τους πρότυπα. Εκείνοι που η αφοσίωσή τους στην αλήθεια τους έκανε να απαρνηθούν δάφνες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Αλλά δεν θέλω τώρα να πω περισσότερα.

Φίλε Μανόλη, θέλω να ξέρεις ότι όπως και όσο μπορώ θα προσπαθώ να μένω πιστός στις παρακαταθήκες σου και να υλοποιώ εκείνα που μου ανέθεσες.

Ήταν μεγάλη μου τιμή η φιλία μας.

Καλή αντάμωση,

Γιώργος Δαρδανός 

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει την Τετάρτη σε στενό οικογενειακό κύκλο -όπως οι συνθήκες επιβάλλουν λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας: «Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν».

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948). 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.