Σήμερα 1.4.2020 αντιμετωπίσαμε στο Κέντρο Υγείας δύο δύσκολες καταστάσεις, που δεν έχουν κάποια σχέση με την εκδήλωση της πανδημίας, αλλά αφορούσαν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας, που ήθελε περαιτέρω αντιμετώπιση από τριτοβάθμια μονάδα υγείας, δηλαδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το θέμα που θέλω να θίξω δεν είναι αυτό ακριβώς, γιατί παρόμοια περιστατικά αντιμετωπίζουμε σχεδόν κάθε μέρα.
Αυτό που με αναγκάζει να αναφερθώ μέσα από το διαδίκτυο είναι το γεγονός ότι η κατάσταση πάει να γίνει επικίνδυνη για όλους εμάς τους νησιώτες.
Είναι αδιανόητο αυτή την εποχή να μην υπάρχει καράβι κάποιες μέρες για επικοινωνία με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ακούγεται δε και δεν θέλω να το πιστέψω, ότι ίσως τα πράγματα χειροτερέψουν όσον αφορά στην ακτοπλοική μας σύνδεση.
Είναι γεγονός ότι τα πλοία πάνε κι έρχονται σχεδόν άδεια, όμως πρέπει να υπάρξει μέριμνα από τους αρμόδιους και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε λύσεις έτσι ώστε να μη κινδυνεύει η υγεία όσων ζούμε στα νησιά ή να στερούμαστε αγαθών, όπως φάρμακα ή τρόφιμα στη περίπτωση βέβαια που ελλείψουν τα δρομολόγια από και προς τη Ραφήνα.

Σήμερα στείλαμε τα περιστατικά αυτά, που ήταν δύο νέοι άνθρωποι, μέ πλωτό του Λιμενικού που εδρεύει στο Γαύριο και ευτυχώς δεν είχε άσχημο καιρό.
Ως γιατρός αλλά και ως μέλος της επιτροπής για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, κάνω έκκληση προς κάθε αρμόδιο, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη επικοινωνία μας με την ηπειρωτική ελλάδα και να μην είμαστε οι νησιώτες πολίτες β’ κατηγορίας.

Υ.Γ.: Επίσης όσοι κάνουν ρεπορτάζ σε θέματα υγείας καλό είναι να μαθαίνουν για τα περιστατικά από τους θεράποντες γιατρούς, σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο και όχι από κουτσομπολιά και γράφουν ότι θέλουν.
Σεβαστείτε λίγο τους ασθενείς που υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.