Μπατσί 2019
Το Μπατσί σε εκτός κορονοϊού εποχές.

“Υπάρχουν δύο στρατόπεδα για το φετινό καλοκαίρι στα νησιά: το σχετικά αισιόδοξο και το απαισιόδοξο” Έτσι ξεκινά το άρθρο του Γιώργου Λιάλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που φιλοξενεί και την άποψη του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη για φλέγον θέμα, που όλοι ευχόμαστε η Άνδρος να βρεθεί στο “στρατόπεδο της αισιοδοξίας”.

Ελπίζουμε στους Έλληνες επισκέπτες, αλλά δεν αρκούν
Στις Κυκλάδες, τοπικές αρχές και τουριστικοί φορείς διατηρούν την αισιοδοξία τους. «Η δική μου εκτίμηση είναι πως αν η κυβέρνηση χειριστεί σωστά το πλεονέκτημα που έχουμε σήμερα ως ασφαλής προορισμός, μπορούμε να δημιουργήσουμε στον κόσμο την κατάλληλη ψυχολογία για να ταξιδέψει. Οι βασικοί ανταγωνιστές μας στη Μεσόγειο, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία έχουν τελειώσει για φέτος, είναι στο χέρι μας να προσελκύσουμε τους λίγους Ευρωπαίους που θα ταξιδέψουν», λέει ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λότσαρης.

Δημήτρης Λοτσάρης«Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα κατάλληλα μέτρα, ακούμε λ.χ. για το πιστοποιητικό υγείας, για γρήγορα τεστ ανίχνευσης σε λιμάνια και αεροδρόμια. Λογικά δεν θα επιτραπεί να ταξιδεύουν πλοία γεμάτα ακόμα κι αν υπήρχε κόσμος να τα γεμίσει. Νομίζω ότι το βασικότερο είναι ο ταξιδιώτης να έχει αίσθηση ασφάλειας. Εμείς για παράδειγμα κάνουμε ανά κάποια διαστήματα απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, γνωρίζοντας πόσο εφήμερο είναι το όφελος από αυτούς. Νομίζω ότι σταδιακά η κανονικότητα θα επανέλθει και όσο τα κρούσματα μειώνονται τόσο ο κόσμος θα νιώθει μεγαλύτερη ανάγκη να ταξιδέψει».

Διαβάστε το άρθρο στην kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.