Έχοντας ήδη μπει στην περίοδο όπου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι ήδη ορατές, είναι ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών των τοπικών μας επιχειρήσεων αλλά και των ευπαθών ομάδων πολιτών.
Αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα η λήψη μέτρων για επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Επειδή όμως η εξέλιξη της πανδημίας είναι μία δυναμική διαδικασία, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την τοπική κοινωνία, να παρακολουθούμε στενά τις όποιες νεότερες επιπτώσεις και να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες στήριξης στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι οικονομικές και διοικητικές συνθήκες του Δήμου και στα πλαίσια των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθεί το Υπ Εσωτερικών.
Προς αυτή την κατεύθυνση και ως πρώτο άμεσο βήμα θα συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/5/2020 επιτροπή από επαγγελματίες του Νησιού μας.
Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι, σε συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου-αυτοδιοικητικά και υπηρεσιακά-να εισηγηθεί άμεσα προς την διοίκηση μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του Νησιού.
Κύριο χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι από την μια η στήριξη των επιχειρήσεων όλων των παραγωγικών κλάδων του Νησιού , από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την λιανική πώληση και την ίδια στιγμή η προστασία των ευπαθών ομάδων.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

Δημήτρης Λοτσάρης Δήμαρχος Άνδρου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τις 7 Απριλίου, σας έχει προταθεί η λήψη πολύ συγκεκριμένων μέτρων για την στήριξη επαγγελματιών και δημοτών. Πέρασαν 35 ολόκληρες ημέρες και θυμήθηκατε τώρα ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οξύ; Μήπως φταίει ότι ήταν πρόταση του Σουσουδης και περιμένατε να περάσουν εβδομάδες για να ξεχαστεί; Και για να μην δικαιολογηθειτε με αποφάσεις υπουργών και λοιπές πονεμένες ιστορίες, οι υπουργικές αποφάσεις ξεκαθαρίζουν ότι όλα τα μέτρα εξαρτώνται από τους δήμους και όχι από την κεντρική διοίκηση. Ευτυχώς που είναι καταγεγραμμένες και οι προτάσεις του Σουσουδη και οι αποφάσεις του υπουργού.
    Ελπίζουμε να σεβαστείτε περισσότερο αυτή την επιτροπή από την άλλη για τα αιολικά πάρκα….

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.