ΕΠΕΤΕΙΟΣ ενός χρόνου από την εκλογή του κ. Λοτσάρη.

Μια ταχεία αναδρομή σε αυτό τον ένα χρόνο με την νέα δημοτική αρχή, που φέρνει στο μυαλό πάμπολλα γεγονότα, όπως:

Την αλησμόνητη δήλωση Λάσκαρη, μοναδικής «πολιτικής ανηθικότητας» στα δεδομένα του νησιού, εν μέσω της Α και Β Κυριακής, στις εκλογές του 2019 και αφού, εκ του πονηρού, είχε πρώτα εξασφαλίσει τη θέση του επάρχου, διά παν ενδεχόμενο. Μια πρωτοφανής δήλωση, που έπληττε όχι μόνο τον τότε δήμαρχο, αλλά έναν ολόκληρο συνδυασμό, αποτελούμενο από συνεργάτες του κ. Λάσκαρη στη θητεία του 2014-2019. Μια δήλωση ενός αχάριστου, μακριά και πέρα από την έννοια του πολιτικού ανδρός, με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των σχεδίων του κ. Λοτσάρη.

Την απίθανη δήλωση-φωτοβολίδα, Γιαννίση προεκλογικά για μήνυση στον τότε δήμαρχο Θ. Σουσούδη. Μήνυση που τη μοίραζε πόρτα-πόρτα και φυσικά δεν κατέθεσε ποτέ, ενώπιον κανενός δικαστηρίου. Δήλωση καθαρά για εξυπηρέτηση της τακτικής του κ. Λοτσάρη, αφού είχε σαν σκοπό την δημιουργία αναστάτωσης.

Την εκ προοιμίου συνεννόηση τριών συνδυασμών εναντίον της τότε δημοτικής αρχής και συγχρόνως την συνένωση παλαιών στελεχών εναντίον του δύσκολου αντίπαλου.

 Το ιλιγγιώδες ποσό των 800.000 ευρώ, ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις. Χρήματα που τα εξασφάλισε η πρώην διοίκηση του δήμου, για να τα διαχειριστεί αλόγιστα η διοίκηση Λοτσάρη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, την στέρηση της χρηματικής βοήθειας (ΣΑΤΑ), από τις Τοπικές Κοινότητες των χωριών, εκμηδενίζοντας έτσι το έργο των προέδρων.

Τα χιλιάδες ευρώ για έξοδα κίνησης της ηγεσίας του Δήμου, που μετέτρεψαν το Άνδρος-Αθήνα σε Χώρα-Γαύριο, με το αζημίωτο φυσικά. Με ημερήσια αμοιβή 150 ευρώ!

Την απαίτηση του δημάρχου με το «καλημέρα» στο Δημαρχείο, για παραίτηση όλων των προϊσταμένων υπαλλήλων. Δείγμα χρηστής εκφοβιστικής διοίκησης και «τσαμπουκά». Με απώτερο σκοπό την υποβάθμιση τελικά άξιων υπαλλήλων και ανάδειξη άλλων «ημετέρων», καθαρά για λόγους πολιτικής τακτικής.

Καμιά 30αριά αποφάσεις μετακίνησης υπαλλήλων από πόστο σε πόστο, έτσι για το ανακάτεμα της τράπουλας και τελικά την επανατοποθέτησή τους στην αρχική θέση πολλών από αυτούς.

Την παράτυπη πρόσληψη στρατιάς, (11) έντεκα άμισθων συμβούλων και στη συνέχεια απόλυσή τους λόγω μη νομιμότητας.

Την εκρηκτική, παράλογη και ανόητη απομάκρυνση του κ. Μπακέλα, ενός επιτυχημένου επαγγελματία και καλού οικογενειάρχη. Μέσα σε λίγους μήνες ο Κ. Λοτσάρης με τον πλέον αχάριστο τρόπο, ανάγκασε σε παραίτηση-ανεξαρτητοποίηση, τον πρώτο του σύμβουλο σε ψήφους, εκείνον που ουσιαστικά τον ανέβασε στη δημαρχία.

Την επισκευή του Επισκοπείου στην αγορά, μετά από πολυετή κοροϊδία του τότε επάρχου κ. Λοτσάρη, που ποτέ δεν συνεργάστηκε με τον δήμο. Ένα έργο πολυδάπανο, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, που χρειάστηκαν 260.000 ευρώ, 100.000 από την περιφέρεια και 160.000 από τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει η διοίκηση Σουσούδη.

Τα απίθανα ποσά 88.000 ευρώ, για δήθεν μέτρα πρόληψης του κοροναϊού, που ουδεμία σχετική με την ασθένεια δαπάνη περιελάμβαναν.

Τις απευθείας αναθέσεις προς εργολάβο που επανήλθε στο προσκήνιο, ύψους 110.000 ευρώ μέσα σε 5 μήνες, με αντικείμενο υδροχρωματισμούς, δεματοποίηση, επισκευή δεματοποιητή, καθαριότητα και γενικά, «όλα τα πάντα». Μπορούν να μοιραστούν οι εργασίες, κύριοι της διοίκησης, έτσι ώστε να δουλέψουν περισσότεροι για τον δήμο.

Το «άδειασμα» και την καταψήφιση της πρότασης του κ. Λοτσάρη από τους ίδιους τους συμβούλους του, στην συνεδρίαση του Δ.Σ για τα σιλό στον Κάμπο Γαυρίου.

Τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα περί μεταφοράς του δεματοποιητή σε 6 μήνες και οι άσκοπες καθυστερήσεις για την εξέλιξη του ΧΥΤΥ. Φυσικά δεν μεταφέρθηκε ο δεματοποιητής, όπως υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Λοτσάρης, το μόνο που μεταφέρθηκε εξαφανίστηκε είναι οι 15.000 χιλιάδες μπάλες σκουπιδιών από τη Σταυροπέδα, προς άγνωστη-γνωστή κατεύθυνση. Θέμα για το οποίο η παράταξή μας ποτέ δεν παρενέβη γιατί αναγνωρίζουμε το πρόβλημα. Κάτι για το οποίο η πρώην διοίκηση Σουσούδη, δεχόταν συνέχεια πόλεμο από το σημερινό γραφείο τύπου του κ. Λοτσάρη.

Την ακύρωση έτοιμου έργου χρηματοδοτημένου με 110.000 ευρώ, που αφορούσε την αποκατάσταση του δρόμου προς Κατακαλαίους, με άγνωστη κατάληξη των 110.000 ευρώ, που δαπανήθηκαν στη συνέχεια, πάλι με απευθείας ανάθεση.

Την απίθανη δήλωση, αδυναμίας ελάχιστης αμοιβής δικηγόρου για τα αιολικά και παράλληλα την πρόσληψη γενικού γραμματέα του Δήμου, με πολλαπλάσιο κόστος.

Τις παλινωδίες και το κρυφτούλι του κ. Λοτσάρη, από την επιτροπή αγώνα, που εκείνος όρισε, για τα αιολικά.

Την επέκταση του δημοτικού σχολείου της Χώρας. Το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς η συνέχιση του έργου, η οποία ξεκίνησε το 2011, επί δημαρχίας Γ. Γλυνού, ύστερα από την καταλυτική πίεση του τότε Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνδρου για ένταξη στο ΕΣΠΑ,  προχώρησε σημαντικά από την δημαρχία Σουσούδη, με εξασφάλιση κονδυλίων μέσω ΤΠΔ, με αποτελεσματική διεκδίκηση και ξεκαθάρισμα στο ΣτΕ για όρους δόμησης, έτσι ώστε τώρα να μπαίνει φυσιολογικά ως εξέλιξη, στην φάση υλοποίησης, ύστερα από τη δωρεά της μελέτης, από τον εφοπλιστή Γιαννούλη Καμπάνη και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ύψους 3.200.000 ευρώ!

Την καταστροφή του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου.

Την άνευ προηγουμένου σπατάλη 12.000 ευρώ +  για την χλιδάτη τελετή ορκωμοσίας και τα συνακόλουθα.

Την πανελλήνια πρωτοτυπία του δημάρχου κ. Λοτσάρη να «κυνηγάει» με εξώδικα δημοτικό σύμβουλο επειδή τον είπε ανεύθυνο.

Και βέβαια την καθιέρωση του μοναδικής αισθητικής, ασύγκριτης αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας του άτυπου Γραφείου Τύπου.

Δυστυχώς η διοίκηση Λοτσάρη παρέλαβε ένα Δήμο μέσα στους 10 πρώτους στην Ελλάδα από πλευράς αποτελεσματικότητας, 4ο στο πανελλήνιο ανάμεσα σε 320 δήμους στα οικονομικά και στην διαφάνεια και τον κατάντησε μέσα σε ένα χρόνο από τους πρώτους σε ίντριγκα, παραπληροφόρηση και αμφισβήτηση.

Κι είναι τόσο πολλά ακόμα.

Θυμίζει την παλιά ανδριώτικη ιστορία με τίτλο: «Τι να σου πρωτοθυμηθώ…»!

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για όσους δεν ξέρουν:
    Μοιρολόι χήρας (χαζουλας που είχε δεινοπαθησει στα χέρια του μακαρίτη)
    “Τι να σου πωτοθυμηθω αντα μου…τα παπουκια τα τενα, την κοιλιά με τα κατά ή το μπου πίσω απ’ την ποτα”.
    Στην ολοκλήρωση της θητείας προβλέπεται έκδοση βιβλίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.