Ένα χρόνο «Όλοι ΜΑΖΙ για την Άνδρο» που αγαπάμε και νοιαζόμαστε!

Σαν σήμερα (2.6.2020) πέρσι τέτοια ημέρα το νησί μας άλλαξε αυτοδιοικητική, κοινωνική και αναπτυξιακή πλεύση. Νέοι άνθρωποι με ένα νέο αυτοδιοικητικό στη θέση του επικεφαλής και με «προίκα» του τη σημαντική πείρα του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την επαγγελματική του διαδρομή εκλέχθηκαν από τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες ως νέα δημοτική αρχή στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών.

Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι. Διοικητικά και οικονομικά λήφθηκαν άμεσα μέτρα αναδιάταξης του Δήμου με απτά και σημαντικά αποτελέσματα που τα ζουν στην καθημερινή τους επικοινωνία με τις δημοτικές υπηρεσίες ήδη όλοι οι δημότες.
Προωθήθηκαν ως κατεπείγουσες συγκεκριμένες επισκευαστικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις οι οποίες χρόνιζαν σε εκκρεμότητα. Υποστηρίξαμε έμπρακτα τα έργα βιολογικού καθαρισμού, βελτιώσαμε δραστικά την καθαριότητα και προχωράμε με γοργά βήματα στην ανακύκλωση στην πηγή, εργαζόμενοι στην κατεύθυνση της διαχείρισης απορριμμάτων με εξασφαλίζοντας τηνδημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Ορόσημο για το χρόνο που πέρασε είναι αναμφίβολα η ταχύτατη ωρίμανση της μελέτης του νέου δημοτικού σχολείου της χώρας της Άνδρου, με την κρίσιμη συνδρομή του Καπετάν-Γιαννούλη Καμπάνη.

Photo: εν άνδρω

Όμως όλα αυτά και πολλά άλλα, για τα οποία με σταματάτε στο δρόμο και αναγνωρίζεται τη θετική διαφορά που συνιστούν για το νησί μας, δεν υλοποιήθηκαν χωρίς κόπο και δεν πραγματοποιήθηκαν σε εύκολες εποχές. Οι εξάρσεις των καιρικών φαινομένων που επιτυχώς αντιμετωπίσαμε μας δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση και δίπλα στον γείτονα και τον συνδημότη και θα εξακολουθήσουμε με κάθε κόστος, δημοτική υπηρεσία και αιρετή ηγεσία, να το κάνουμε.
Ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία ήταν και παραμένει η πανδημία του Κορωναιού “Covid-19”, καθώς άλλαξε για όλους μας τον τρόπο καθημερινής λειτουργίας μας, ενώ δημιούργησε και ένα ακόμα πιο δύσβατο τοπίο για τα οικονομικά του Δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας στο σύνολό της.

Photo: Επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με λογισμό και κοπιώδη εργασία ανταποκριθήκαμε ιδιαίτερα ικανοποιητικά και προσαρμοστήκαμε άμεσα. Μείναμε ασφαλείς και ταυτόχρονα ενεργοί και μάχιμοι, για την αντιμετώπιση των θεμάτων του νησιού και για την οργάνωση του υπόλοιπου της χρονιάς που κρύβει σημαντικές νέες δυσκολίες. Μαζί και ενωμένοι μπορούμε και στη νέα φάση διαχείρισης της επικίνδυνης πανδημίας να πετύχουμε.
Στον άμεσο σχεδιασμό μας βρίσκεται η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης του νησιού και της τοπικής αγοράς, προκειμένου να αντέξουμε στην προδιαγραφόμενη βαθιά ύφεση και ταυτόχρονα να βγούμε από αυτή πιο δυνατοί και με νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, μέσω εφαρμογής της προγραμματικής μας αντίληψης για σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα και του τουρισμού. Γιατί αυτή η αναπτυξιακή προτεραιότητά μας έχει πάρα πολλά να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία, ιδίως εάν πιστέψουμε και στηρίξουμε έμπρακτα δήμος και δημότες το κοινό αυτό όραμά μας.
Συν-Διακυβερνούμε βιώσιμα, αποτελεσματικά και συνεργατικά για όλες τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες και για το μέλλον του νησιού. Δεν καμπτόμαστε από τις συνέπειες του εκλογικού συστήματος και τις αντιδραστικές και λαϊκιστικές φωνές, γιατί έχουμε δίκιο. Και γιατί, πέρα από τις λειτουργικές και καρποφόρες πολιτικές μας συμμαχίες, η πλατιά κοινωνική συμμαχία που μέρα με τη μέρα εδραιώνεται και μεγεθύνεται όλο και περισσότερο, αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση της δημιουργικής παρουσίας μας και του χειροπιαστού και ελπιδοφόρου έργου μας.
Για όλη αυτή την έως τώρα πορεία οφείλω ιδιαιτέρως θερμές ευχαριστίες στους επικεφαλής των συμμαχικών παρατάξεων, κ. Γιαννίση και κ. Μπάλα, για την άριστη συνεργασία και την πλήρη και άρτια υπηρέτηση του θεσμικού τους ρόλου, τους αντιδημάρχους και όλους τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου. Ευχαριστίες οφείλω και στην οικογένειά μου που αντέχει όσα απαιτεί το πάθος μου για τα κοινά και τη διαχείριση των τοπικών μας υποθέσεων.

Photo: Δημήτρης Λοτσάρης

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου 2019, απευθυνόμενος σε καθεμιά και καθέναν σας προσωπικά δεσμεύθηκα ότι «η ανάπτυξη του Νησιού μας από την μία άκρη ως την άλλη αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, όπως και η διοίκηση του Δήμου χωρίς τα φαινόμενα αλαζονείας και τοπικισμού που ζήσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια» και σας ζήτησα να πούμε το μεγάλο «ΝΑΙ στην ενότητα, την πρόοδο και την διαφάνεια».
Ένα χρόνο μετά σας κοιτώ ξανά κατάματα και σας λέω ότι τα πρώτα βήματα αλλαγής τροχιάς έχουν ήδη γίνει και ζητώ την ακόμα ισχυρότερη κοινωνική και ανθρώπινη στήριξή σας για να γίνουν ακόμα πολλά περισσότερα από όσα έχει ανάγκη το νησί μας και όλοι μαζί οραματιζόμαστε.
Σε αυτό το ταξίδι για την πρόοδο και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Άνδρου σας βλέπω όλους συνταξιδιώτες. Όπως σταθερά βλέπω και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μας, εάν και όταν μπορούν να το δουν έτσι κι αυτοί. Όπως βλέπω και τους κοινωνικούς φορείς, τους επαγγελματικούς κλάδους και τις σημαντικές προσωπικότητες του νησιού που θέλουν και μπορούν να πάμε όλοι μαζί και ενωμένοι ένα βήμα πιο μπροστά.
«Όλοι ΜΑΖΙ για την Άνδρο» που αγαπάμε και νοιαζόμαστε. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να διοργανώσετε επετειακά μια λιτή συναυλία με την κυρία Δάρα, σαν εκείνη της ορκομωσίας. Λεφτά έχει ο Δήμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.