Με ρότα για Γαύριο. Photo: #andriakipress
#andriakipress

Μπορεί βέβαια τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου να μιλούν για πτώση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τις περασμένες χρονιές, αν αναλογιστεί όμως κανείς ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να μας απειλεί -γεγονός που λόγω μη ύπαρξης κρούσματος στο νησί μας έχει οδηγήσει στον απόλυτο εφησυχασμό στην Άνδρο- ότι ακόμα ζούμε με μερικώς κλειστά σύνορα -βλέπε: αεροδρόμια κόκκινα, 14ήμερες καραντίνες και lockdown-, ότι τα οικονομικά όλων μετά την αποταμίευση της «κλεισούρας» οδηγούνται στην μεγάλη χασούρα, τότε και πάλι καλά να λέμε για την κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος 2020.

Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος #andriakipress

Γεγονός παραμένει ότι στο νησί υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία και προσδοκία για την κίνηση του τουρισμού που θα ζεστάνει τις μηχανές της οικονομίας.

Πρωινό Σαββάτου 6.6.2020 Photo: V.S. #andriakipress
Photo: V.S. #andriakipress

Η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική για όλους.

Οι πρώτοι κολυμβητές στις ΒΔ ακτές του νησιού. Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος #andriakipress
Οι εκδρομείς του τριημέρου δεν παρέλειψαν την βουτιά στα Άχλα καθώς ο καιρός της Κυριακής 7.6.2020 ήταν ευνοϊκός. Photo: Ελίνα Φολερού #andriakipress
Η αγορά του νησιού «μύρισε» καλοκαίρι. Photo: Klodjan Lushnjari #andriakipress

Πρωτόκολλα, Μάσκες, Απόσταση, Ατομική Υγιεινή είναι απλά το MUST της εποχής. Και στην Άνδρο.

Τι να σου κάνει και το πλήρωμα; Η ατομική ευθύνη είναι προσωπικό θέμα. Μετά … θα μας φταίνε οι «Αθηναίοι». Photo: V.S. #andriakipress 
Γιάλια. Μοναδικά χρώματα. Απομεσήμερο Σαββάτου 6.6.2020 Photo: Ελίνα Φολερού #andriakipress

Εάν δεν αναπτύξουμε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης…

Social distancing και στις παραλίες! Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος #andriakipress

Εάν οι επιχειρήσεις δεν εγγυηθούν την ασφάλεια στους πελάτες, στον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό και αν προσπαθώντας να βγάλουν τα σπασμένα της καραντίνας υπερτιμολογούν τις υπηρεσίες, το μέλλον δεν θα είναι ευοίωνο. Και όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε όλοι, τόσο πιο αποτελεσματικά θα κινηθεί η πολυπόθητη οικονομία. Ή όπως κοινώς λέγεται «ό,τι δίνεις, παίρνεις τελικά».  

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου 


* Ευχαριστούμε θερμά τους Ελίνα Φολερού, V.S., Μιχάλη Τζανουλίνο, Kloddjan Lushnjari για τις εξαιρετικές φωτογραφίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.