Ανακοίνωση της Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε. εξέδοσε η εταιρεία ενόψει της επικέιμενης εγκατάστασης των τριών ανεμογεννητριών στο Μακροτάνταλο

Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε.
#andriakipress Αιολικό πάρκο

Η εταιρεία μας Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε. εν όψει της επικείμενης έναρξης εργασιών  εγκατάστασης των τριών ανεμογεννητριών της στην θέση Μαραθιά του Δ. Δ. Μακροταντάλου, προσβλέποντας στην συνέχιση της καλής σχέσης και μελλοντικής γειτνίασης μας με τους κατοίκους του Δ.Δ. Μακροτάνταλου, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να παραστεί σε αντάμωση/συνάντηση που οργανώνουμετο βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου, σε χώρο εστίασης κοντά στην περιοχή εγκατάστασης του έργου μας.

Στόχος είναι κατ’ αρχάς να ενημερώσουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους της περιοχής της εγκαταστάσεως του αιολικού πάρκου μας, για τον πρότυπο σχεδιασμό του σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή εγκατάστασής του, την συμβατότητα του με την υφιστάμενη νομοθεσία και το υφιστάμενο περιβαλλοντικό/χωροταξικό πλαίσιο και κάθε πιθανή επικαιροποίησή του. Το αιολικό μας πάρκο αποτελείται από 3 μικρές ανεμογεννήτριες των 900 kW, επί αγροτικής γης που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό του Καλυβαρίου αλλά και από τα σύνορα κάθε οριοθετημένης ζώνης προστασίας της φύσης (Natura, ΖΕΠ, κλπ.).

Επιθυμία μας είναι επίσης να δοθεί αντικειμενική και επιστημονικά ορθή ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα που τυχόν σας ανησυχούν, σε θέματα όπως η “επικινδυνότητα”των υλικών κατασκευής των ανεμογεννητριών ή/και της λειτουργίας τους, η αναγκαιότητα των ανεμογεννητριών για την υποκατάσταση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, το κόστος της παραγόμενης ενέργειας για τον καταναλωτή, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον (χλωρίδα, πανίδα, υπόγεια ύδατα, κλπ.) από τα έργα υποδομής αλλά και την λειτουργία των ανεμογεννητριών, η επίδραση τους στον τουρισμό, η απαξίωση της γης, αλλά και η αναστρεψιμότητα των παρεμβάσεων που δημιουργούν στο περιβάλλον, κλπ., δεδομένης της έντονης παραπληροφόρησηςπου διαπιστώσαμε κατά την συνάντηση που διοργανώθηκε την προηγούμενη Τρίτη 30 Ιουλίου στο Γαύριο.

Στα θέματα αυτά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να επικεντρωθούμε, λόγω της επικράτησης ακραίων και ισοπεδωτικών τοποθετήσεων ορισμένων, σε μία προσπάθεια δαιμονοποίησης της αιολικής ενέργειας με επιχειρήματα και προτάσεις που εμφανώς δεν στοχεύουν στην ορθολογική  ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Άνδρο, που όμως δεν ήταν δυνατόν να απαντηθούν σε βάθος υπό τις επικρατούσες συνθήκες.

Πρόσθετα και με δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας θα βρίσκονται στην περιοχή του Γαυρίου και την Τετάρτη 15/7, θα είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις μαζί μας, εφόσον ο εξ αρχής στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός έργου απόλυτα ευθυγραμμισμένου με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, με σεβασμό και την μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος,χωρίς αρνητική επίδραση στις λοιπές αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού, που θα απολαμβάνει της αποδοχής και του τελευταίου καλόπιστου κατοίκου του νησιού.  

Για το ακριβές πρόγραμμα της συναντήσεως, θα ενημερωθεί ητοπική κοινότητα από τον συνεργάτη μας στην Άνδρο κ. Νικόλαο Γούλα.

Για την Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε.

Κωνσταντίνος Α. Φιλιππίδης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η εταιρεία συνεχιζει την παραπλανητική τακτική της, διαχωρίζοντας την περιοχή που την ενδιαφέρει από την υπόλοιπη Άνδρο. Το νησί είναι ενιαίο και κανένα αιολικό πάρκο δεν είναι αποκομμένο από το ευρύτερο πλάνο των αιολικών στην Άνδρο, όπως επίσης κάθε τέτοιο σχέδιο αφορά όχι μόνο τους κοντινούς γείτονες αλλά τους Ανδριωτες ολόκληρου του νησιού μας.
    Άρα η πρόσκληση αφορά όλους τους κατοίκους. Φροντιστε η ταβέρνα να είναι μεγάλη.

  2. Ο κύριος Γούλας, εκπρόσωπος του Αιολικού Πάρκου Μαραθιά, δεν ήταν μέλος της πρώτης επιτροπής για τα αιολικά που είχε συστήσει ο Δήμος Άνδρου, με πρόεδρο τον κύριο Γιαννίση και με σύνθεση της αρεσκείας του κυρίου Λοτσάρη; Εκείνη η επιτροπή που ¨ανεξήγητα¨ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΠΟΤΕ και υπήρχε μόνο στα χαρτιά;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.