Χαιρετώντας την Άνδρο, από τα ανοιχτά της θάλασσας και η επιστολή του Δημήτρη Λοτσάρη στον Πρωθυπουργό για την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή των ναυτικών στην πατρίδα.

Χαιρετώντας την Άνδρο, από τα ανοιχτά και η επιστολή στον Πρωθυπουργό
Χαιρετώντας την Άνδρο, από τα ανοιχτά. Το βαπόρι πήρε πιλότο, το ταξίδι ξεκίνησε…

Συνηθίζουμε να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια τα καράβια του Λευτέρη Πολέμη να περνούν από την Άνδρο, να ακούμε τις μπουρούδες, να βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο, να προβαίνουμε σε αναρτήσεις για το πως νοιώθουμε εμείς, οι στεριανοί, στην θέα των ναυτικών μας. Να μιλάμε για την δική μας συγκίνηση χωρίς να νοιώθουμε εκείνους που περνούν απέξω απ’ την πατρώα γη, τον αγαπημένο τόπο…

Το βίντεο που ακολουθεί και έστειλε στην εφημερίδα αναγνώστριά μας από τις Στενιές,  δείχνει την συγκίνηση της άλλης όψης. Της πλευράς των ναυτικών που -κακά τα ψέμματα-μόνο αν έχεις βιώσει το επάγγελμα και την εμπειρία μπορείς να συναισθανθείς.

 

Το δεξαμενόπλοιο περνά στα ανοιχτά της Άνδρου και ο ήχος της μπουρούς είναι ανεπανάληπτος. Το ίδιο και τα συναισθήματα, χαιρετώντας την Άνδρο από τα ανοιχτά…

 

Η Επιστολἠ στον Πρωθυπουργό

Χαιρετώντας την Άνδρο, από τα ανοιχτά
Χαιρετώντας την Άνδρο, από τα ανοιχτά και ο ήχος των κυμάτων του Αιγαίου.

Στο μεταξύ με αφορμή τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού ως προς τις αλλαγές των πληρωμάτων στην ποντοπόρο ναυτιλία ο δήμαρχος Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρης απευθύνθηκε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό της χώρας αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Εξοχότατε,

Δεν χρειάζεται ν’ ανατρέξει κανείς σε στατιστικά, για ν’ αποδώσει γλαφυρά την σημαντικότητα της ελληνικής ναυτιλίας για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο· ούτε πρέπει να κατάγεται από νησιά ή ενάλιες περιοχές με ιστορία αιώνων στην ναυτοσύνη, για να καταλάβει την πολυεπίπεδη αξία του ανωτέρω αιτήματος.

Ως νησιώτης, όμως, και μάλιστα από πρωτοπόρο, ναυτικό νησί , βιώνω σε πρώτο χρόνο τον προβληματισμό των ανθρώπων του κλάδου και των οικογενειών τους.

Σας μεταφέρω, λοιπόν, την ανησυχία των Ανδριωτών,  των συμπολιτών μου από τις Κυκλάδες,  και υποβάλλω έκκληση για τάχιστες δράσεις, προκειμένου να εφαρμοσθεί Πρωτόκολλο ασφαλούς μεταφοράς πληρωμάτων και να επιστρέψει ο Έλληνας ναυτικός ασφαλής και γρήγορα στο σπίτι του. Προσβλέποντας στην θετική σας ανταπόκριση επί του αιτήματος,

Με εκτίμηση και ευχές για καλή δύναμη στο έργο σας

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης».

  • Την περασμένη εβδομάδα (Κυριακή 12.7.2020) ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου τέλεσε παράκληση στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου τιμώντας τους ναυτικούς και το ναυτικό επάγγελμα κατ’επέκταση. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.