Ειδικός θάλαμος αρνητικής πίεσης παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ειδικός θάλαμος αρνητικής πίεσης, από την Π.Ν.Α.
Ειδικός θάλαμος αρνητικής πίεσης, από την Π.Ν.Α.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η επίσημη παραλαβή ενός εκ των δύο υπερσύγχρονων ειδικών θαλάμων αρνητικής πίεσης (κάψουλες) που αγοράστηκαν με δαπάνες της, στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, από το ΕΚΑΒ που εδρεύει στο νησί, για αεροδιακομιδές ασθενών κρούσματος COVID-19 και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.

Ως γνωστόν, ένας όμοιος θάλαμος αρνητικής πίεσης έχει ήδη παραδοθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Ειδικός θάλαμος αρνητικής πίεσης, από την Π.Ν.Α.
Ειδικός θάλαμος αρνητικής πίεσης, από την Π.Ν.Α.

 

Την παράδοση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου  έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Διοικητή  της υγειονομικής μονάδος κ. Μιχαήλ Ζουλουφού, του Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικού Τμήματος Γ. Ν. Σύρου κ. Άρη Μικρογεωργίου, της Διευθύντριας Αναισθησιολογικού Τμήματος κας Χριστίνα Σοϊλεμεζίδου και εργαζομένων του τομέα ΕΚΑΒ Σύρου.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης: “Από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η υγειονομική κρίση, απαντήσαμε με πρωτοβουλίες  και πράξεις. Διαπιστώνοντας ελλείψεις που υπήρχαν στις δομές υγείας των νησιών, προβήκαμε σε αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό παραδώσαμε σήμερα στο Νοσοκομείο Σύρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα νησιά των Κυκλάδων, μια υπερσύγχρονη κάψουλα αερομεταφοράς ασθενών και συνεχίζουμε την προμήθεια αναλώσιμων υλικών (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά αδιάβροχες στολές κ.λ.π), θωρακίζοντας τις δομές υγείας των νησιών μας”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.