Ο Κώστας Γαρύφαλλος στην ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ για το αέναο σμίλευμα του χώρου ίσως, την ηχώ του ίδιου του χρόνου…

Ο Κώστας Γαρύφαλλος στην ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
Ο Κώστας Γαρύφαλλος στην ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ και μια διαφορετική Άνδρος

Την πρώτη μέρα του Αυγούστου και για 20 μέρες ο ζωγράφος Κώστας Γαρύφαλλος θα μας ταξιδεύει στα “Μεσοτόπια-Ξωτόπια”,  στο χώρο Τέχνης και Μάθησης “Αδαμαντία”, στη Χώρα της Άνδρου, μέσα σε ακουαρέλες και λάδια με τα χαρακτηριστικά ήπια χρώματα, την λεπτή πινελιά και μεγάλη ευαισθησία.
Ο καθηγητής Φυσικής, αυτοδίδακτος ζωγράφος και συγγραφέας που γεννήθηκε στο Συνετί Άνδρου το 1959 όπου και διαμένει έχει μια μυστική επικοινωνία με τη φύση… 

Ο Κώστας Γαρύφαλλος στην ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ
Ο Κώστας Γαρύφαλλος στην ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ , Η αφίσα

«Στα θέματά του κυριαρχούν τα φυσικά στοιχεία, η διαλεκτική σχέση μεταξύ τους και η επίδραση του χρόνου στα αντικείμενα.
Μέχρι το 2013 είχε στο ενεργητικό του 24 ατομικές εκθέσεις στην Άνδρο, τη Σύρο και την Αθήνα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε 6 ομαδικές. Ασχολείται και με τη λογοτεχνία. Το καλοκαίρι του 2010 παρουσίασε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου ένα λεύκωμά του με φωτογραφίες, πίνακες, κείμενά του και κείμενα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει ο Μανώλης Γλέζος. Το λεύκωμα εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ergo» κι έχει τίτλο «Ηχώ Εικόνες Είδωλα… κάπου στην Άνδρο». Το καλοκαίρι του 2014 πραγματοποίησε έκθεση στην Άνδρο με τίτλο «Γη, Αήρ και Ύδωρ». Το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο Black Duck. Το 2017, από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός», εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λιποτάχτες κι Εθελοντές» το οποίο παρουσιάσθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου και στην Αθήνα στον Ιανό. Συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Χρώμα σε νερό ΙΙΙ-Θάλασσα και πόλη»  στην Gallery Chilli στο Θησείο. Την τρέχουσα περίοδο θα συμμετέχει στην ομαδική έκθεση “H Απήδαλος Ναύς-Χρώμα σε νερό IV” στην ”The Attic Gallery” στην Κέρκυρα.
Στην ατομική του έκθεση παρουσιάζει ελαιογραφίες και ακουαρέλες από την Άνδρο και όπως αναφέρει ο ίδιος στην καλλιτεχνική του δήλωση, “υπάρχουν εξαίρετες κατά τα άλλα παραστάσεις τοπίων που εξαντλούνται με την πρώτη κιόλας ανάγνωση. Υπάρχουν όμως και παραστάσεις τοπίων που και με τη δεύτερη, την τρίτη, την πολλαπλή ανάγνωση, πάντα κάτι απομένει. Αυτές οι τελευταίες παρα-στάσεις, ανα-παραστάσεις, σχετίζονται κατά πρώτο λόγο μετόπους εσώτερους, ‘‘μεσοτόπια’’, τόπους της ‘‘ενδοχώρας’’ όπως θα έλεγε και ο ποιητής, κατά δεύτερο λόγο βεβαίως με τόπους εξώτερους, ‘‘ξωτόπια’’, τόπους στα ταραχώδη όρια. Σε τοπία της Άνδρου, που βρίθει από ‘‘μεσοτόπια’’ και ‘‘ξωτόπια’’, τοπία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση, είτε με την προβλεψιμότητα της ελαιογραφίας , είτε με την απροβλεψιμότητα της υδατογραφίας, να διατηρήσω αυτό το απομένον κάθε ανάγνωσης. Το αέναο σμίλευμα του χώρου ίσως, την ηχώ του ίδιου του χρόνου…

Άνδρος 7-7-2020 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.