Έκκληση για δρόμο πυρασφάλειας στο Συνετί κάνει ο κάτοικος της περιοχής Αντιναύαρχος ε.α. Νίκος Καλλιβρούσης, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

Έκκληση για δρόμο πυρασφάλειας στο Συνετί
Έκκληση για δρόμο πυρασφάλειας στο Συνετί, πριν να είναι αργά… κάνει ο Ν. Καλλιβρούσης

Η Ανακοίνωση

Στις 28/6/20 εκδηλώθηκε η πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στα Τρομαρχία Κορθίου με τρεις τραυματισμούς και καύση 1.000 στρεμμάτων χορτολιβάδικης έκτασης.

Στις 20/7/20 εκδηλώθηκε η δεύτερη μεγάλη φωτιά και πάλι στην περιοχή Κορθίου η οποίου απείλησε τα χωριά Καλαμάκι, Πλάκα και Καππαριά. Η κατάσβεση της έγινε δυνατή με την βοήθεια αεροπορικών μέσων, πεζοπόρων τμημάτων πυρόσβεσης, βυτιοφόρων και μηχανήματος ΟΤΑ.

Πολύ πρόσφατα στις 2/8/20 εκδηλώθηκε νέα φωτιά εντός του οικισμού Συνετί στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού. Η κατάσβεση της έγινε από τους ιδιοκτήτες των πλησιέστερων σπιτιών του χωριού με χρήση σωλήνων νερού, ατομικών σκαπτικών εργαλείων και με έγκαιρη απομάκρυνση από την εστία της φωτιάς των ζωοτροφών σε μπάλες. Το χωριό σώθηκε από βέβαιη καταστροφή. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Πυροσβεστικής, χωρίς να απαιτηθεί η συνδρομή τους.

Ο οικισμός Συνετί είναι μέσα σε ελαιόδενδρα, κυπαρίσσια, καλαμιές, ασπαρτιές, βάτους και πυκνή άγρια βλάστηση με ξερά χόρτα, χωρίς δρόμους πρόσβασης – πυρόσβεσης.

Για την δημιουργία δρόμου πυρασφάλειας στο χωριό Συνετί έχουν υποβληθεί γραπτά αιτήματα από το 1993, είναι απίστευτο κι όμως αληθινό από το 1993 και πολύ πρόσφατα στις 11/11/19, 10/6/20 και 1/7/20. Για την Διάνοιξη του εν λόγω δρόμου πυρασφάλειας υπάρχει απόφαση έγκρισης της περιβαλλοντολογίας μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου της 19/10/15.

Η εκτέλεση αυτού του έργου ζωτικής σημασίας για το Συνετί καθυστερεί και αναβάλλεται από τις Δημοτικές Αρχές Άνδρου από το 2015

Δεν έχει εφαρμοστεί το μέτρο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για ένα ή δύο ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων όπου αντιδρούν στη διάνοιξη του εν λόγω δρόμου πυρασφάλειας αν και γνωρίζουν ότι τα κτήματα τους δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμα.

Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει, πριν είναι αργά. 

Αντιναύαρχος ε.α. Ν. Καλλιβρούσης Π.Ν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.