Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό στην Άνδρο μετά από ολιγόμηνη απουσία.

Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό στην Άνδρο
Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό στην Άνδρο

Δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν έφυγε ποτέ, παρά τα ευχολόγια και τον εφησυχασμό που ήταν έκδηλος και ατυχώς σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει… Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό στην Άνδρο επανέρχεται στην ενημέρωση για τα καθέκαστα στο νησί, ενημερώνοντας, διασαφηνίζοντας, διευκρινίζοντας και συστήνοντας. Τον λόγο έχει τώρα η ατομική ευθύνη. Τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και ήδη εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Προλαβαίνουμε ακόμη.

Το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής

Άνδρος,07 Αυγ 2020

Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό στην Άνδρο
Ενεργοποιείται η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για τον Κορωνοϊό στην Άνδρο στην οποία πρόεδρος έχει οριστεί ο Φαρμακοποιός Άρης Διαπούλης

Πραγματοποιήθηκε ύστερα από περίπου τρεις μήνες, νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου με σκοπό την επαναδραστηριοποίηση της ύστερα από την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε Πανελλήνιο επίπεδο. Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανακοίνωση των κρουσμάτων είναι Ο ΕΟΔΥ. Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:

• Κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, διαπιστώθηκε χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων σε καταστήματα και μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για αυτό το λόγο Το τμήμα Υγιεινής Άνδρου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τη συνδρομή της αστυνομίας προβαίνει σε εντατικοποίηση των ελέγχων.

Κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού να αποφεύγουν το συνωστισμό και να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων ιδιαίτερα στον πεζόδρομο της Χώρας Άνδρου στον πεζόδρομο του Κορθίου καθώς και στον παραλιακό δρόμο του Μπατσίου.

• Υπάρχει δυνατότητα σε ιδιωτικά μικροβιολογικά η διενέργεια test Covid

• Οδηγίες προς τους επισκέπτες παραθεριστές του νησιού.

 Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.

 Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

 Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα αν έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

 Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς. Μετά την επιστροφή συνιστάται:

Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες. Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Ο Πρόεδρος Διαπούλης Αριστοτέλης

Τα μέλη

Λοτσάρης Δημήτρης, Λάσκαρης Δημήτρης, Σουσούδης Θεοδόσης, Καπάκης Ιωάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.