Οι ελλείψεις που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα στα καταλύματα επισημαίνονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταλυμάτων “Ο Κύκλος” σε ενημερωτική ανακοίνωσή του.

Οι ελλείψεις που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα στα καταλύματα
Οι ελλείψεις που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα στα καταλύματα

Και ενώ η εξάπλωση του φονικού ιού έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταλυμάτων “Ο ΚΎΚΛΟΣ” υπογραμμίζει ότι ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι από τους ελεγκτές των αρμόδιων υπηρεσιών στα τουριστικά καταλύματα και επισημαίνει  τις συνηθέστερες ελλείψεις που οδηγούν σε επιβολή υψηλών προστίμων:

Συγκεκριμένα: 

Οι ελλείψεις που επιφέρουν υψηλά πρόστιμα στα καταλύματαΔεν βρέθηκαν αναρτημένα σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος:

  1. το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας / Γνωστοποίηση
  2. το Σήμα Πιστοποίησης “Health First”
  3. η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη – Τιμοκατάλογος 2020 (χορηγείται από την Ομοσπονδία ΚΥΚΛΟΣ και τα Σωματεία της)

Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα στους ελεγκτές:

o      η Βεβαίωση παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

o      Το Αρχείο Καταλύματος και Βιβλίο Συμβάντων COVID-19

o      Το πιστοποιητικό απεντόμωσης

o      Το τιμολόγιο αναγόμωσης πυροσβεστήρων

o      Οι Υπεύθυνες δηλώσεις προσωπικού (ότι έλαβε εκπαίδευση για τα επιμέρους πρωτόκολλα σύμφωνα με τα καθήκοντά του και τήρηση σχετικού αρχείου).

o      Το έγγραφο ορισμού συντονιστή και υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος του καταλύματος.

o      το «medical kit» που περιλαμβάνει γάντια και μάσκες, αντισηπτικά, μαντηλάκια καθαρισμού, ποδιά, μακρυμάνικη ρόμπα και θερμόμετρο.

Δεν βρέθηκαν να υπάρχουν:

o      Αντισηπτικό για τους επισκέπτες, στην είσοδο του καταλύματος και στους κοινόχρηστους χώρους.

o      Σήμανση προ της εισόδου στους επιμέρους κοινόχρηστους χώρους και έντυπη ενημέρωση στην υποδοχή

o      Ειδικό δοχείο απολύμανσης των key cards / κλειδιών δωματίων.

o      Κατάλληλη διαμόρφωση της υποδοχής (reception desk), προσθήκη επιδαπέδιας σήμανσης σε απόσταση δύο μέτρων όπου θα στέκεται ο πελάτης /κατάλληλη σήμανση αποστάσεων στο χώρο αναμονής, κατάλληλη διάταξη των επίπλων και ορθή διαχείριση της ουράς με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής

o      Εξοπλισμός προσωπικού (γάντια, μάσκες, ρόμπα, κλειστά παπούτσια).

o      Διαχωρισμός (σήμανση) περιοχών ακάθαρτων και καθαρών λινών.” 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.