Διαμαρτυρία των TAXI Άνδρου για τις μεταφορές των μαθητών την προσεχή σχολική χρονιά έδωσε στην δημοσιότητα το Σωματείο Ιδιοκτητών Χώρας “Ο Αγιος Χριστόφορος”.

Διαμαρτυρία των TAXI Άνδρου για τις μεταφορές των μαθητών
Photo: ΤΑΧΙ Άνδρος

 

 

Η Επιστολή απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, με κοινοποίηση στους εξής: 

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΡΟΣ     
  2. ΔΙΕΥΘYΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Π. Ν. Α Υποψιν κ. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ
  3. κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  1. κ. ΦΟΡΤΩΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  2. κ. ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  3. κ. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
  2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
  3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  4. ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤ/ΜΙΑΣ & ΔΕΥ/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  5. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Η Επιστολή

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό που υπηρετείτε, δια του παρόντος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κλάδος μας θίγεται άμεσα οικονομικά από την πορεία της διενέργειας διαγωνισμού των σχολικών μεταφορών του νησιού μας.

Επί σειρά ετών τα ταξί της Άνδρου με ασφάλεια και σοβαρότητα έβγαζαν εις πέρας το έργο της μεταφοράς των μαθητών, συμπληρώνοντας το εισόδημα τους κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά παράλληλα επιτελούσαν και κοινωνικό έργο.  Με έκπληξη αντιληφτήκαμε την απόφαση σας για την ουσιαστική κατάργηση της χρήσης των ταξί Άνδρου για την μεταφορά των μαθητών. Σας ενημερώνουμε ότι μια τέτοια απόφαση ουσιαστικά εξασθενεί  ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα μας εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 σε τουλάχιστον 25 οικογένειες ντόπιων επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί και πρακτικά είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν αυτά τα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ.

Ως επαγγελματίες οφείλουμε να γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε, προβλήματα που θα προκύψουν στους μαθητές και στις οικογένειες τους λόγω της απόφασης σας τα οποία και παραθέτουμε προς γνώση σας.

  • Θέματα ασφάλειας αφού δεν μπορεί στο ίδιο λεωφορείο να συνυπάρχουν παιδιά του νηπιαγωγείου και έφηβοι λυκείου.
  • Προβλήματα έκθεσης των παιδιών σε κίνδυνο και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού θα πρέπει να περιμένουν μέσα στο κρύο και στην βροχή το λεωφορείο, καθώς και να περπατούν ίσως και ασυνόδευτα μέχρι την θέση συγκέντρωσης τους.
  • Προβλήματα κατασπατάλησης πολύτιμου χρόνου, αφού για την μετακίνηση κάποιων μαθητών στο σχολείο, θα απαιτείται ακόμα κ 1μιση ώρα τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι για την επιστροφή τους στο σπίτι.

Ουσιαστικά λοιπόν η απόφαση αυτή εκτός ότι πλήττει τον κλάδο μας, θα επηρεάσει αρνητικά και όλες τις οικογένειες για την ασφάλεια των παιδιών (ιδιαίτερα τα νήπια και τα παιδιά του δημοτικού)

Παρακάτω σας γνωστοποιούμε κάποιες από τις γραμμές που μας αφαιρείτε το έργο.

  • Γραμμή 1,5 – 1,6 από Στραπουργιες δυο παιδιά στην πρώτη Δημοτικού σε απόσταση 1,5χλμ από τον κεντρικό οδικό άξονα
  • Γραμμή 1,7 – 1,8 δυο παιδιά Γυμνασίου Άνδρου και ΓΕΛ Χώρας Άνδρου 1μιση σε λεωφορείο το πρωί και άλλο τόσο το μεσημέρι
  • Γραμμή 1,18 – 1,19 πολλών διαφορετικών σχολικών μονάδων παιδιά στο ίδιο λεωφορείο . 4 παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μεσαριάς από Άνω Πιτροφο, που ενώ απέχουν 1,5χλμ από το κεντρικό οδικό άξονα θα πρέπει να κάνουν 10 επιπλέον χλμ για να φτάσουν στην σχολική μονάδα τους.
  • Γραμμή 1,24 – 1,25 Από Άνω Άγιο Κυπριανό για το Δημοτικό που απέχει 1,5χλμ από κεντρικό οδικό άξονα
  • Γραμμή 1,28 – 1,29 από Άνω Απροβατου
  • Γραμμή 1,8 από Κατακοικος και Ρεμματα
  • Γραμμή 1,28 – 1,29 από Απροβατου και Στιβαρι
  • Γραμμή 1,14 – 1,15
  • Γραμμή 1,24 – 1,25 πολλών διαφορετικών σχολικών μονάδων , κατά συνέπεια κ διαφορετικών ωρών λειτουργίας , με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται εκτός των σχολικών κτιρίων.
  • Γραμμή 1,16- 1,17 πολλών διαφορετικών σχολικών μονάδων , κατά συνέπεια κ διαφορετικών ωρών λειτουργίας , με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται εκτός των σχολικών κτιρίων
  • Γραμμή 1.20 – 1,21 πολλών διαφορετικών σχολικών μονάδων , κατά συνέπεια κ διαφορετικών ωρών λειτουργίας , με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται εκτός των σχολικών κτιρίων

Παρακαλούμε πολύ όπως ληφθούν τα ανωτέρω πολύ σοβαρά υπόψιν σας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού στα Ε.Δ.Χ. Ταξί που εγκρίθηκαν, τους στερήθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στην οικονομική προσφορά του δευτέρου σταδίου.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες, επανεξετάζοντας το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και των προβλημάτων που προκύπτουν στις οικογένειες και στους αναδόχους του μεταφορικού έργου (Ε.Δ.Χ Ταξί) που θίγονται τα συμφέροντα τους.

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε.  

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΝΔΡΟΥ « Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΝΕΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΔΑΡΑΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

                                                              

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.