Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη. Τον ιερέα της καρδιάς μας.

Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη.
Στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου η φωτογραφία που τράβηξε ο Μιχάλης Τζάνουλίνος στις αρχές του 2020. Εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή δίπλα στον άνθρωπο που του στάθηκε ακάματα μέχρι τέλους την Διονυσία Γιαννακοπούλου.
Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη.
Αντίο. Καλό Ταξιδι, Καλή Αντάμωση.

Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που ενσάρκωσε τα μέγιστα, την έννοια της Ιερωσύνης, της Σεμνότητας και της Ταπεινοφροσύνης είπε η Άνδρος πάνδημος στον Πατέρα Ιωάννη Στάμο, σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, – αρχή Ινδικτίωνος – από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας Άνδρου.

Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη.
Τηρώντας τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης η Εξόδιος Ακολουθία.

Ψηφίσματα – Αποχαιρετισμοί

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, για την εκδημία του μακαριστού και αγαπητού πατήρ Ιωάννη Στάμου. Η Άνδρος στερείται έναν επιφανή ιερέα και μαζί του κλείνει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας του νησιού.
Έζησε με απλότητα και δίδαξε ταπεινότητα στην καρδιά. Επιτέλεσε σπουδαίο ιερατικό και φιλανθρωπικό έργο και υπήρξε ιδιαίτερα γνωστός σε όλους μας για το εκκλησιαστικό του ήθος, την ευλάβεια και την στήριξή του προς τους πιστούς και αναξιοπαθούντες. Το μεγαλείο της πνευματικής του ιεροσύνης θα συνεχίσει να μας φωτίζει από τους ουρανούς.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Η είδηση της εκδημίας του Αρχιμανδρίτου Ιωάννη Στάμου, του παπα-Γιάννη μας, προκάλεσε βαθύτατη θλίψη. Ο εκλιπών αφιέρωσε όλο του τον βίο στον Θεό και στο λειτούργημά του υπηρετώντας με χριστιανική Αγάπη τον Συνάνθρωπο. Η παρουσία του διακρίθηκε από τις αρετές, που καταξιώθηκε μέσα από τον τρόπο ζωής του και εμείς, οι άνθρωποι της Άνδρου, ευλογηθήκαμε από τα χαρίσματά του. Η ξεχωριστή του μορφή, η ευγένεια της ψυχής του, η φιλαλληλία του, η φιλανθρωπία του, ο καλός του λόγος, λάμπρυνε όλο το νησί και γι αυτό και η κοίμησή του είναι παννησιωτική απώλεια.

Στη συνέχεια πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αρχιμ. Ιωάννη Στάμο.

Το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ομόφωνα

Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αρχιμ. Ιωάννη Στάμου, μιας εμβληματικής μορφής του ιερού Κλήρου της Άνδρου και εγκρίνει την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

• Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.

• Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και εν γένει Δημοτικά κτίρια την ημέρα της κηδείας.

• Να εκπροσωπηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος.

• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα Ι.Μ. Μητρόπολη Σύρου.

• Ν’ αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας.

• Ν’ αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο.

Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 140/2020.

Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύθηκε η συνεδρίαση

Σε πίστωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως εξής:

ΤΑ ΜΕΛΗ (υπογραφές)

Στεφάνου Νικόλαος Μπιθικώτση Αναστασία Θεοδωράκης Διαμαντής Σουσούδης Θεοδόσιος Βιδάλης Νικόλαος Αντώνογλου Αντώνιος Μουστάκας Νικόλαος Βενετίκη Μαρία Ψωμάς Γεώργιος Μακρή Αθηνά Αδάμης Βασίλειος Τσαούσης Σπυρίδωνας Μαμάη Ανδρονίκη Καπάκης Ιωάννης Μπακέλας Ιωάννης Μαμάη Αναστασία Βάμβουκας Εμμανουήλ Γιαννίσης Δημήτριος Τηνιακός Δημήτριος Τρανάκος Γεώργιος

Ακριβές Απόσπασμα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μπάλλας Ελευθέριος

 
ΕΝΩΣΙΣ ΑΝΔΡΙΩΝ
Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη.
Αυτός ήταν ο παπα-Γιάννης… Μια εξαιρετική λήψη του Beato Eftihios

Μια εμβληματική φυσιογνωμία έπαψε να βρίσκεται ανάμεσά μας. Ο παπά Γιάννης ο Στάμος, γέννημα και ανάθρεμμα της μικρής μας πόλης, δίπλα μας σε όλη την πορεία της ζωής του από την εφηβεία του μέχρι τα βαθειά γεράματα…

Δικαιωμένος από την αγάπη όσων τον ήξεραν και ήταν κοντά του αλλά και αυτών που απλά τον γνώρισαν. Δικαιωμένος για τη στάση της ζωής του, για την ανθρωπιά του, το γερό μυαλό του και τη βαθειά και ενεργή πίστη του στον Θεό και τον άνθρωπο. Πάντα πρόθυμος να συμπαρασταθεί όπου ένοιωθε ότι είχαν ανάγκη…
Καλό ταξίδι παπά Γιάννη εκεί που πας κι εμείς κρατάμε την ευχή σου!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Καψαμπέλλης

 

Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη.
Συγκινημένος ο κλήρος.
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου,  μετά από τη θλιβερή αναγγελία  της εκδημίας του πατρός ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 31 Αυγούστου 2020 και αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του, για την εκδημία του αγαπητού σε όλους τους Ανδριώτες  παπά – ΓΙΑΝΝΗ, του σεβάσμιου ιερέα  που με το πνεύμα του,  την ευγένεια της ψυχής του, την ταπεινότητά του,  την βαθιά πίστη του στον Θεό και την προσφορά του στους  συνανθρώπους του, τίμησε την Ιεροσύνη και  αποτέλεσε σε όλη του την ζωή και θα εξακολουθεί να αποτελεί και στο μέλλον φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση .
  2. Να παραστεί το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία του κοιμηθέντος.
  3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων Άνδρου στη μνήμη του κοιμηθέντος.
  4. Να αναγνωστεί το  παρόν ψήφισμα  στην εξόδιο ακολουθία και  να αναρτηθεί  στην ηλεκτρονική σελίδα του Ομίλου .
  5. Να δημοσιευτεί  το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Για το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου

Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Πολέμης

 

 

Το τελευταίο Αντίο στον παπα-Γιάννη.
Από τον Αγιασμό στην Λέσχη Ανδρίων. Photo: Λέσχη Ανδρίων
ΛΕΣΧΗ ΑΝΔΡΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Την εσπέρα της Δευτέρας, 31ης Αυγούστου 2020, στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Πανοσιολογιότατου ιερέα Ιωάννου Στάμου, συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της «Λέσχης Ανδρίων» της οποίας ο εκλιπών υπήρξε τακτικό μέλος επί σειράς ετών και την κοσμούσε με την παρουσία του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός  σε όλους τους Ανδριώτες  και υπήρξε φωτεινό και σεμνό παράδειγμα με τις διδαχές του και την εν γένει διακριτική παρουσία του.
 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

  1. Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων» στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να κατατεθεί, αντί στεφάνου, το χρηματικό ποσό των 100€ στον «Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων» στη μνήμη του.
  3. Να κυματίσει μεσίστια η σημαία της «Λέσχης Ανδρίων» για 3 μέρες.
  4. Να διαθέσει τις αίθουσες της «Λέσχης Ανδρίων» για την προσφορά καφέ κατά τις ημέρες της εξοδίου ακολουθίας και των μνημόσυνών του.
  5. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της «Λέσχης Ανδρίων» και να κοινοποιηθεί στα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΔΡΙΩΝ 

  Δημήτριος Κοκκίνης Πρόεδρος «Λέσχης Ανδρίων»
Ιωάννης Ξανθός Γραμματέας «Λέσχης Ανδρίων»

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Άνδρος και οι Ανδριώτες σήμερα …και αυτή την ώρα αποχαιρετούν έναν από τους πιο αγαπητούς συμπατριώτες μας, την πιο καλοσυνάτη φυσιογνωμία της Χώρας αλλά και της Άνδρου τον παπά-Γιάννη μας.

Καλλιεργημένος, πάντα ενημερωμένος με μια σωστή και καλή, παρηγορητική κουβέντα για όλους.

Όλη η ζωή του ήταν αφιερωμένη στο ιερατικό και φιλανθρωπικό του έργο, με ήθος, ευλάβεια, ταπεινοφροσύνη και πατρική αγάπη.

Η ευχή του ας συνοδεύει όσους τον αγάπησαν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιά

Η πρόεδρος Βασιλική Λινού

 
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, στο θλιβερό άγγελμα  του θανάτου του  Πανοσιολογιώτατου Ιωάννου Στάμου,  επιφανούς ιερέα και εκλεκτού μέλους της Ανδριώτικης κοινωνίας, συνοδοιπόρου και συμπαραστάτη πολλών πολιτιστικών Συλλόγων της Άνδρου με απώτερο στόχο την αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της, προικισμένου από τον Θεό με τα χαρίσματα της απλότητας, της ταπεινότητας, της αγάπης προς τον πλησίον, της φιλανθρωπίας, συνήλθε εκτάκτως  και:

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Να παραστούν τα μέλη του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία
  • Να κατατεθεί , αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο «Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου» .
  • Το παρόν να δημοσιευτεί από τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

      Ο Πρόεδρος

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.