«ΓΕΦΥΡΑ» – Δάνεια και ρυθμίσεις 1ης κατοικίας για τους πληγέντες του κορωνοϊού είναι το νέο πρόγραμμα για το οποίο το Επιμελητήριο Κυκλάδων οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση.

«ΓΕΦΥΡΑ» - Δάνεια και ρυθμίσεις 1ης κατοικίας για τους πληγέντες του κορωνοϊού

Συκεκριμένα, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00, το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Το πρόγραμμα αφορά την κρατική επιδότηση δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον κορωναϊό. Δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, η ενημέρωση και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων μελών μας κρίνεται σημαντική, καθώς θα αναλυθούν θέματα, όπως ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών.

Αναλυτικότερα, από την 1/8/2020 ισχύει το νέο πρόγραμμα για όλους τους δανειολήπτες με υποθήκη στην 1η κατοικία, οι οποίοι επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού. Το πρόγραμμα αυτό θεσπίστηκε με τον Νόμο 4714/2020 και αφορά στην κρατική επιδότηση των συγκεκριμένων δανείων. Η επιδότηση δύναται να φτάσει έως και 90% της μηνιαίας δόσης του δανείου. Εφόσον ο δανειολήπτης πληρώνει το μερίδιό του στη δόση του δανείου, τότε προστατεύεται η 1η κατοικία του από πλειστηριασμό.

Προϋποθέσεις

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι όσοι πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • να είναι φυσικά πρόσωπα (δηλ. άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες – ομόρρυθμοι εταίροι κ.λπ., με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα)
  • να έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους
  • να έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό (είτε έλαβαν κάποιο Κρατικό επίδομα – ευεργέτημα είτε είχαν σημαντική μείωση εισοδήματος – εσόδων), είτε οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς (σύζυγος, εξαρτώμενα μέλη)
  • να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στην εκδήλωση, θα πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονική αίτηση μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/YK7iTS4jLfL2ahSu5 προκειμένου να τους αποσταλεί το σχετικό απαραίτητο link, μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Μαρία Αντωνίου. Τηλ. 22810 82346, εσωτ. 104, e-mail: mantoniou@cycladescc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.