Σπάνια και αντιπροσωπευτική η έκθεση του Αρκά, που σημείωσε και σημειώνει μεγάλη προσέλευση στο Ίδρυμα Π&Μ Κυδωνιέως. Γεγονός που υπογραμμίζει την βαθύτερη ανάγκη που βιώνουν οι άνθρωποι στις μέρες μας για ένα χαμόγελο…

Σπάνια και αντιπροσωπευτική η έκθεση του Αρκά, στο Ίδρυμα Π&Μ Κυδωνιέως
Ο κατάλογος του Ιδρύματος για την έκθεση του Αρκά

Το δελτίο τύπου του Ιδρύματος αναφέρει

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση έργων του σκιτσογράφου, γελοιογράφου, συγγραφέα και εικαστικού δημιουργού Αρκά, που συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, στους δύο ορόφους του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως. Μέσα από τον θεσμό ΠΛΟΕΣ που διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του και με τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» η έκθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στην δύσκολη περίοδο που λόγω κορονοϊού αντιμετωπίζουμε, τόσο στην χώρα μας, όσο και σε όλον τον κόσμο.

Με διαπιστωμένη ωστόσο την σχολαστική τήρηση όλων των προληπτικών υγειονομικών μέτρων, στον ίδιο αυτόν χώρο, γιορτάζονται – μέσα από την συγκεκριμένη πάντα έκθεση που έχει επιμεληθεί η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά – και τα 40 χρόνια παρουσίας των χάρτινων ηρώων και των ευφάνταστων ιστοριών του Αρκά, έχοντας εκείνος κατορθώσει να μας εμπλουτίζει απροσδόκητα κάθε φορά, αλλά κι από μια διαφορετική πάντα χιουμοριστική σκοπιά, την καθημερινότητα της ζωής μας.

Ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με 250 έργα του Αρκά, τα 65 εκ των οποίων είναι πρωτότυπα, ενώ τα υπόλοιπα 185 αποτελούνται από υπεύθυνες επιλογές και προσεγμένες μεγεθύνσεις, τυπωμένες σε μουσειακό χαρτί, προκειμένου να εστιαστεί ευκρινέστερα η προσοχή στον εικαστικό περισσότερο χαρακτήρα των έργων.

Τα παρουσιαζόμενα αυτά έργα, -που συνοδεύει συλλεκτικός Κατάλογος- είναι διαμορφωμένα σε ενότητες, που εμφανώς παραπέμπουν σε διάφορα βιβλία και albums του καλλιτέχνη, ορισμένα παλαιότερα, εξαντλημένα κι άλλα νεώτερα, αποτελώντας όλα μαζί μια σπάνια και αντιπροσωπευτική έκθεση του μέγιστου στο είδος του αυτού δημιουργού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, εκτός αν ανακύψουν ειδικοί λόγοι και μπορέσει να παραταθεί.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.