Ασφάλεια, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και Δομές Υγείας είναι η προτεραιότητα της Π.Ν.Α. και στην Άνδρο, όπως αναδείχθηκε με την επίσκεψη στο νησί του κ. Κ. Μπιζά. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που θα ξεκινήσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Άνδρο.

Στο μεταξύ σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στην Άνδρο το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, Κώστας Μπιζάς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων – πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ασφάλεια των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, την ενίσχυση των Δομών Υγείας και την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την διαχείριση της πανδημίας Covid – 19.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στον Δήμο Άνδρου όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Άνδρο Δημήτρη Λοτσάρη και τον Αντιδήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση.

Ασφάλεια, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και Δομές Υγείας η προτεραιότητα της Π.Ν.Α. και στην Άνδρο
Ο κ. Κ. Μπιζάς, η Επιστημονική Διευθύντρια κ. Ευαγγελία Λιαποπούλου του Κ.Υ.Α, και ο Έπαρχος κ. Δ. Λάσκαρης

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Π.Ε. Άνδρου όπου είχε συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και με τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων.

Ασφάλεια, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και Δομές Υγείας η προτεραιότητα της Π.Ν.Α. και στην Άνδρο
Στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου οι κ.κ. Μ. Ψυχάλης και Κ. Μπιζάς

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Μανώλη Ψυχάλη.

Η Περιφέρεια ασκεί εποπτικό έλεγχο στα γηροκομεία – οίκους ευγηρίας και για τον παραπάνω λόγο συζήτησε με τον κ. Ψυχάλη για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται από την Διοίκηση και τους εργαζομένους ώστε να προστατευτούν οι διαβιούντες γέροντες στην Μονάδα οι οποίοι αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα της κοινωνίας μας.

Τέλος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας & Έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη και τον Αντιδήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Γιαννίση , πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κ.Υ. Άνδρου και συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα με την Επιστημονική Διευθύντρια κα Ευαγγελία Λιαποπούλου.

Στο Κ.Υ. ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που έχει λάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα:

α) την συμβολή στην στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας με την καταβολή του επιδόματος των 450 ευρώ ανά μήνα, σε περίπου ογδόντα επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς ( απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου το έτος 2015 ),

β) την χρηματοδότηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ( μηχανήματα μοριακού ελέγχου στα νοσοκομεία, κλωβοί αρνητικής πίεσης δωρεά στο ΕΚΑΒ, θάλαμοι απομόνωσης και υποδοχής  iso box  , αναπνευστήρες, είδη ατομικής προστασίας κ.α.) ,

γ) την χρηματοδότηση της αγοράς 39 ασθενοφόρων οχημάτων και

δ) την μισθοδοσία ιατρών και βοηθητικού προσωπικού που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας των επαφών του, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

Στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τα στελέχη της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άνδρου, επισήμανα με τρόπο απόλυτα σαφή ότι όλες οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων καθώς και του γηροκομείου θα πρέπει να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα και να εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσουν να ασκούν ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα γηροκομεία για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών που έχουν ληφθεί από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την ασφάλεια και την υγεία μας ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.