Παραδοτέο Ταμειακό Υπόλοιπο και υποχρεώσεις οικονομικής διαχείρισης Θ. Σουσούδη την 1η Σεπτεμβρίου 2019, δίνει στην δημοσιότητα ο Δήμος Άνδρου με σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24.10.2020

Παραδοτέο Ταμειακό Υπόλοιπο και υποχρεώσεις οικονομικής διαχείρισης Θ. Σουσούδη την 1η Σεπτεμβρίου 2019, δίνει στην δημοσιότητα ο Δήμος Άνδρου.
Cartoon stick man drawing conceptual illustration of two businessmen fighting or arguing.

Ο απελθών Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, περιερχόμενος το facebook διαλαλεί σε όλους τους τόνους πως άφησε ταμειακό υπόλοιπο 2.000.000 ευρώ και πως με αυτά τα χρήματα γίνονται τα πολλά έργα, που είναι σε εξέλιξη ή που ολοκληρώθηκαν τους πρώτους 14 μήνες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Μέγα ψεύδος…

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ζήτησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία από το ταμειακό υπόλοιπο και τις υποχρεώσεις, που άφησε φεύγοντας ο απελθών Δήμαρχος.

Η Υπηρεσία κατέγραψε αναλυτικά τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία δίνουμε στη δημοσιότητα, ώστε να πάψει η σπέκουλα και το ψεύδος, με το οποίο καλύφθηκε η Άνδρος σε ολόκληρη την πενταετία του κ. Σουσούδη. Και να σταματήσει η προσπάθεια, που κάνει τώρα με ψευδείς αναρτήσεις να συνεχιστεί το πέπλο του ψεύδους του και επί της δικής μας θητείας. 

Αναλυτικά, τα στοιχεία, που παραλάβαμε, έχουν ως εξής: 

 

Ταμείο

143,60 €

 

Τράπεζες

2.395.509,32 €

 

Σύνολο

2.395.733,92 €

 
     

Μείον:

   

Υποχρεώσεις προς πληρωμή:

950.165,49 €

 

Δεσμευμένα ποσά:

1.403.072,75 €

 

Σύνολο:

2.353.238,24 €

 
     

Υπόλοιπο:

42.495,68 €

 
     

Επιδικασμένες υποχρεώσεις πληρωμής

   

από δικαστικές αποφάσεις

69.484,00 €

Υπόλοιπο:

-26.988,32 €

 
     

Σε εξέλιξη αγωγές εναντίον

   

του Δήμου ύψους:

451.350,00 €

     

Υπόλοιπο:

-478.338,32 €

 

 

Τα παραπάνω στοιχεία λένε, πως ο κ. Σουσούδης άφησε στο ταμείο πραγματικό υπόλοιπο 42.495, 68 ευρώ!!! Κι όχι 2.000.000 εκατομμύρια, που διατείνεται ο ίδιος. 

Στα ανωτέρω πρέπει κανείς να προσθέσει άγνωστο ποσό από νέες αγωγές, που συνεχώς φτάνουν στον Δήμο και αφορούν προφορικές αναθέσεις των στελεχών της προηγούμενης διοίκησης κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης της τελευταίας διετίας της διοίκησης Σουσούδη.

Τέλος, παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ , οι οφειλές της οποίας θα βαρύνουν περαιτέρω τα οικονομικά του Δήμου.

Κατ’ εκτίμηση οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν θα είναι πάνω από 120 χιλ ευρω στις Τράπεζες και πάνω από 300 χιλ ευρω σε εργολάβους και προμηθευτές.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ #Menoumeasfaleis#

 

Σημείωση: Εκ δημοσιογραφικού καθήκοντος  η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας ΑΝΔΡΙΑΚΗ /andriakipress.gr δημοσιεύει τα δελτία τύπου που  εκδίδονται από θεσμικούς φορείς όπως και εν γένει τα δελτία τύπου  που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στο κοινό καλό και συμφέρον.
Στα πλαίσια αυτά  η ΑΝΔΡΙΑΚΗ  προβαίνει και στην παρούσα δημοσίευση του δελτίου  τύπου του Δήμου Άνδρου διευκρινίζοντας προφανώς ότι δεν συμμερίζεται καμία από τις εκφερόμενες απόψεις στο συγκεκριμένο δελτίo τύπου ή και ενδεχόμενα σε όσα ακολουθήσουν.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπηρεσιακά ανυπογραφα, επομένως πλήρως αμφισβητήσιμα στοιχεία, με σοβαρότατα λογιστικά λάθη που αναγνωρίζει ακόμα και κάποιος που διαθέτει βασικές γνώσεις δημόσιας λογιστικής. Η οικονομική υπηρεσία έχει προϊσταμένη η οποία οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.