Η «Λέσχη Ανδρίων» υποστηρίζει το πρόγραμμα «WOMENTORS» στηρίζει την προσπάθεια του Ιδρύματος Λαμπράκη και καλεί γυναίκες του νησιού μας, ηλικίας 18-35 να λάβουν μέρος σε δράσεις ολιστικής ενδυνάμωσης που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και δια ζώσης στο νησί μας κατά τα έτη 2021-2022, μέσω του προγράμματος «Womentors».

 

Η «Λέσχη Ανδρίων» υποστηρίζει το πρόγραμμα «WOMENTORS»
Ο δείκτης ισότητας φύλων 2019 κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το χάσμα αμοιβής για ίση εργασία είναι υψηλό, η πρόσβαση γυναικών σε κέντρα λήψης αποφάσεων περιορισμένη, στην εργασία χαμηλότερη από την ανδρική και με δυσμενέστερους όρους, η φροντίδα του σπιτιού και των οικείων βαρύνει δυσανάλογα τη γυναίκα. Η βία κατά των γυναικών είναι στατιστικά σημαντική.

Το WOMENTORS, είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύσει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς της ζωής και την υγεία τους.

Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Η «Λέσχη Ανδρίων» υποστηρίζει το πρόγραμμα «WOMENTORS»Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

INFO
Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχή 31 Οκτωβρίου 2020
Για περισσότερες πληροφορίες: womentors.gr
Για δηλώσεις συμμετοχής: womentors.gr/dilose-symmetochi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.