Και η Άνδρος στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” μαζί με τη Νάξο και την Ίο για τρία σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Και η Άνδρος στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"Συγκεκριμένα υπογράφηκαν σήμερα 3 Νοεμβρίου 2020, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τρία σημαντικά έργα του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν σε έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης για τη Νάξο, την Άνδρο και την Ίο, συνολικού ποσού χρηματοδότησης 10.183.736,47 €.

Για την Άνδρο, υπογράφηκε το έργο με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου», ποσού χρηματοδότησης 3.223.736,47 €, που αποτελεί μία σημαντικότατη υδρευτική παρέμβαση στο νησί και αφορά στην προμήθεια συστήματος χλωρίωσης του δικτύου ύδρευσης, στην ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων, στην προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού, στον εκσυγχρονισμό των Η/Μ εγκαταστάσεων αντλιοστασίου ύδρευσης στο Δήμο Άνδρου και στο δίκτυο ύδρευσης οικισμού Κάτω Αγίου Πέτρου της Δ.Ε. Υδρούσας.

Το Δελτίο τύπου του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

“Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργο « Υποδομές Ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας Νερού Δήμου Άνδρου ύψους 3.223,736,47€.
Το έργο περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης στον Κάτω Άγιο Πέτρο
-Την προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού για τις γεωτρήσεις «Μονής ΑΓΙΑΣ» –Μπατσίου
-Την πορμήθεια χλωριωτών
-Την διάνοιξη νέων γεωτρήσεων σε διάφορους οικισμούς το Νησιού μας
-Τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου μας
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π Θεοδωρικάκο, καθώς και τον Κυκλαδίτη Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τις προσπάθειες ένταξης του έργου
Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω έργο υπήρξε ανακοίνωση του Υπ Εσωτερικών περί πρόθεσης ένταξης του στο πρόγραμμα ΦΙΟΔΗΜΟΣ, το Φθινόπωρο του 2019. Αυτή η ένταξη δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω διακοπής του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ και έναρξης του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΊΤΣΗΣ. Μετά απ αυτό , γίνονται εκ νέου αξιολογήσεις και εντάξεις τον έργων στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, κάτι που συνέβη και με το έργο του Δήμου μας.”
 

Στο μεταξύ:

Για τη Νάξο υπογράφηκε το έργο με τίτλο «Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου-Βίβλου, Ν. Νάξου», ποσού χρηματοδότησης 1.960.000,00 €.Τέλος, για την Ίο, υπογράφηκε το έργο με τίτλο «Αποχέτευση Μυλοπότα Ίου», ποσού χρηματοδότησης 5.000.000,00 €.

Η δήλωση του κυκλαδίτη βουλευτή

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: “Τα έργα που υπεγράφησαν σήμερα για τη Νάξο, την Ανδρο και την Ιο, είναι σημαντικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και επιλύουν τα χρόνια προβλήματα των περιοχών αυτών. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να εστιάζουμε στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.