Το ιστορικό της ψηφιοποίησης της Καϊρείου Βιβλιοθήκης δίνουν στη δημοσιότητα οι “Νέοι Ορίζοντες” του π. δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη

Το ιστορικό της ψηφιοποίησης της Καϊρείου Βιβλιοθήκης“ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΡΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ”

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την εξέλιξη του έργου της Ψηφιοποίησης της Καιρείου Βιβλιοθήκης.
 Έργο Πολιτισμού, το οποίο Διαφυλάττει, Προβάλλει και Προωθεί την Πολιτιστική, Ιστορική και Πνευματική Κληρονομιά της Άνδρου.

Έργο που παραδώσαμε έτοιμο προς υλοποίηση, στην σημερινή δημοτική αρχή,  εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο, με 150.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου και το οποίο εντάχθηκε στις 6 Μαΐου του 2019.

Δυστυχώς όμως, το ΕΠΙΣΗΜΟ δελτίο τύπου του Δήμου, με το οποίο ανακοινώνεται η Ψηφιοποίηση,  αντί να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, αποτελεί αποκορύφωμα μικροψυχίας και πόλωσης, με ρεβανσιστική και μισαλλόδοξη διάθεση και ουσιαστικά φανερώνει το «αποτύπωμα» του χαρακτήρα της σημερινής διοίκησης Δ. Λοτσάρη και Δ. Γιαννίση.

Ένα έργο που είναι ΑΝΤΑΞΙΟ του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, που θα έπρεπε να ενώνει ΟΛΟΥΣ τους Ανδριώτες, καταντάει αντικείμενο πόλωσης και διχασμού, μέσα από επίσημο δελτίο τύπου, εξαιτίας της ανικανότητας ορισμένων να διαχειριστούν την θέση ευθύνης τους.

Η συνήθης τακτική της δημοτικής αρχής να προσπαθεί να αποκρύπτει και να αλλοιώνει την ρεαλιστική πορεία ενός έργου, προκειμένου να καρπωθεί ξένες προσπάθειες και σκληρή δουλειά άλλων, καταντάει αστειότητα και μόνο απογοήτευση προκαλεί.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

-Καταρχάς, όπως προκύπτει από τα συνημμένα έγγραφα της ΕΝΤΑΞΗΣ μας από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
στις 6 ΜΑΙΟΥ 2019, με το έγγραφο Α.Π.1512—-06/05/2019, ΔΕΝ υπήρξε καθυστέρηση.

-Η μελέτη ΕΓΙΝΕ από την διοίκηση του αείμνηστου Ι. Γλυνού το 2013, όπου και κατατέθηκε στην Περιφέρεια, στις 13 Οκτωβρίου του 2013 και στις 23 Δεκεμβρίου του 2013, εδόθη η προέγκριση ένταξης, στην τότε διοίκηση Ι. Γλυνού.
Δυστυχώς όμως η Περιφέρεια διά της Διαχειριστικής της Αρχής, για κάποιους λόγους, το ΑΠΕΝΤΑΞΕ και μας ενημέρωσε στις 7 Νοεμβρίου του 2014.
Το έργο είχε ήδη απενταχθεί, παρά τις προσπάθειές μας, μόλις είχαμε αναλάβει την διοίκηση, όπου κάναμε «αίτημα θεραπείας»,
(σχετικό έγγραφο απένταξης με τα συνημμένα του, με Α.Π.: 152.687 στις 07/11/2014.)
Μαζί με το έργο του Δήμου Άνδρου, είχαν τότε απενταχθεί  άλλα 46 έργα, από την
Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών-Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης
Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
«ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ».

– Η Διοίκηση Θ. Σουσούδη 2014-2019, με ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΡΓΟΥ την κ. Αθηνά Τσατσομοίρου Παπαδοπούλου, η οποία είχε την αρμοδιότητα για το σημαντικό αυτό θέμα, προέβη άμεσα σε όλες τις επιπλέον ενέργειες και διαδικασίες, ώστε να ξανακατατεθεί ο φάκελος με πλήρη ωριμότητα.
Έτσι και προς μεγάλη ικανοποίηση για τον Δήμο μας,
στις 06  ΜΑΙΟΥ  2019 με το έγγραφο, (με Α.Π. 1512), του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, ήρθε η οριστική απόφαση ΕΝΤΑΞΗΣ του έργου, κατόπιν και της θετικής εισήγησης του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής  Ν. Αιγαίου (στις 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 με το Α.Π. 1367 έγγραφο του), με ΘΕΜΑ:

Ένταξη της πράξης, «Ψηφιοποίηση τεκμηρίωση και πολυκαναλική διάθεση του υλικού της Καιρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου» με κωδικό ΟΠΣ 5010592 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «2014-2020».

– Το χρονοδιάγραμμα που είχε τότε τεθεί αναφέρει:
1. ΕΝΤΑΞΗ του έργου:                  06 ΜΑΙΟΥ 2019
2. ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΞΗΣ του έργου:  01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
3. ΛΗΞΗ ΠΡΑΞΗΣ του έργου:       31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

– ΣΥΝΕΠΩΣ το έργο ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ στις 6/5/2019, ΠΡΙΝ ενάμιση χρόνο, όπου αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Αθηνά Τσατσομοίρου Παπαδοπούλου για την δουλειά της, την άψογη συνεργασία της και την επιτυχή έκβαση της ένταξης.

– Η «συνεχιζόμενη» διοίκηση Δ. Λοτσάρη, Δ. Γιαννίση, σύμφωνα με το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, παρέλαβε ένα έτοιμο έργο, όπου έπρεπε να το είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020, που σημαίνει ότι καθυστέρησε  ήδη 10 μήνες.
Η δε λήξη του έργου ορίστηκε στις 31/12/2021. Απομένουν δηλαδή 14 μήνες για την ολοκλήρωσή του, δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα χρειαστεί παράταση της λήξης της Πράξης.
Ποιος λοιπόν καθυστερεί κ. Λοτσάρη και κ. Γιαννίση?

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι:
ΠΟΤΕ δεν εκδώσαμε δελτίο τύπου ψάχνοντας τους όποιους υπαίτιους για την απένταξη του έργου και γενικότερα,
ΠΟΤΕ δεν αποκρύψαμε τις προσπάθειες προηγούμενων διοικήσεων, προκειμένου να παραποιήσουμε την αλήθεια.
Αντίθετα αποδίδαμε πάντα τα εύσχημα στις προηγούμενες διοικήσεις για ότι καλό είχαν δρομολογήσει.

Τέτοια σημαντικά έργα Πολιτισμού πρέπει να αποτελούν πεδίο σύμπραξης και ταύτισης και όχι πεδίο μάχης ψευδών εντυπώσεων, γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

Γραφείο Ενημέρωσης του συνδυασμού
«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.