Η επιστολή του Φ.Ο.Γαυρίου προς τους ανδριακούς συλλόγους και το ψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες που την συνοδεύει θέτει την ατζέντα ώστε να υπάρξει η έκφραση της θέσης των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων της Άνδρου και μια γενικότερη εκτίμηση αυτής για ένα από τα κυρίαρχα θέματα της χρονιάς που φεύγει.

Πρόκειται για ένα “οδηγό” ψηφίσματος ανοιχτό στον διάλογο και τις διορθώσεις. Μια κίνηση συνεκτική ανάλογη με εκείνη της συλλογικότητας και της συνεργασίας που ευαγγελίζονται τα σωματεία του νησιού μας. 

Η επιστολή του Φ.Ο.Γαυρίου προς τους ανδριακούς συλλόγους και το ψήφισμα για τις ανεμογεννήτριες

Η επιστολή Προς τους τους Συλλόγους της Άνδρου

Γνωρίζουμε ότι οι Σύλλογοι  της Άνδρου δραστηριοποιούνται πάντα με γνώμονα την αγάπη των μελών τους για την Άνδρο  είτε  είναι  η  ιδιαίτερη πατρίδας τους , αλλά είτε είναι φίλοι της. Πιστεύουμε ότι θα έχετε ενημερωθεί  για αυτό που συντελείται  τον τελευταίο χρόνο στο νησί με τα φαραωνικά έργα εγκατάστασης  Ανεμογεννητριών  στα βουνά και την καταστροφή σημαντικών μνημείων που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

 Πήραμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε να εκφράσουμε τη ανησυχία   μας  ως σύλλογοι, ενισχύοντας  τις προσπάθειες  όσων  μέχρι σήμερα έχουν αναδείξει το θέμα ,ώστε  να αποτραπεί μια μεγαλύτερη επερχόμενη καταστροφή .Επισημαίνεται  ως ιδιαίτερα συγκινητική, η επιστολή των Ανδριωτών της Αμερικής.

 Πιστεύουμε ότι  ως ενεργοί  πολίτες, οφείλουμε να εκφράσουμε την άποψη μας για το καλό του τόπου μας. Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα  σχέδιο προς έγκριση  πριν την  υπογραφή  και μπορείτε να διορθώσετε ή να συμπληρώσετε οτιδήποτε  κρίνετε  ότι θα βελτιώσει  το περιεχόμενο.

Για τον Φιλοπρόοδο Όμιλο «το Γαύριο»

Μπέτυ Κωνσταντινίδου Πρόεδρος

Η Επιστολή / Ψήφισμα 

Επιστολή/ψήφισμα  Συλλόγων Άνδρου

Εμείς οι σύλλογοι της Άνδρου  έχουμε  ως βασικό σκοπό της σύστασης μας να ενεργούμε, με  όποιο τρόπο έχει επιλεγεί από τον καθένα και πάντα με γνώμονα  την  αγάπη  μας για το νησί , επιδιώκοντας τη  βιώσιμη ανάπτυξη του , μέσα από τη διατήρηση  του  φυσικού  περιβάλλοντος έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει και βιώσει.

Τελευταία ,παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία  τα έργα που γίνονται  για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών – Αιολικών  Πάρκων, σε διάφορες περιοχές  της  Άνδρου ( Μαραθιά στο Καλιβάρι  και Φραγκάκι στη Ν.Δυτική Άνδρο, με τις επάλληλες αιμασιές από σχιστόλιθους και στήματα). Η επερχόμενη  αλλοίωση  της φυσιογνωμίας του νησιού που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί  μας, μια παρακαταθήκη από αξιόλογα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς  που έφτιαξαν με  πολύ μόχθο αγάπη και μεράκιθα επιφέρει ανεπανόρθωτες  ζημιές στο τοπίο και στο οικοσύστημα.    

Το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία της Άνδρου  όπως ,αρχαιολογικοί χώροι, μονοπάτια, μαντρότοιχοι, μοναστήρια Πύργοι , κ.α. , είναι μοναδικά, έχουν προκαλέσει  το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών τα τελευταία χρόνια και  έχουν αναγνωριστεί από   Ευρωπαϊκά  προγράμματα, LIFE , NATURA  και  την European RamblersAssociation. Η  καταστροφή  αρκετών απ’αυτά  θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό,  δηλαδή  στην  συρρίκνωση της οικονομίας του νησιού. 

θέλουμε να συμβάλουμε και εμείς με τις  υπογραφές  μας στις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Άνδρου και τη συμμετοχή του στο ψήφισμα των 27 Δημάρχων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και άλλων φορέων του νησιού όπως η,ΛέσχηΑνδρίων, ο συλλογος Andros Society of USA, INC,κ.α.για  την αναστολή εργασιών και αδειοδοτήσεων Αιολικών Πάρκων μέχρι την κατάρτιση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού με την συνεργασία του Δήμου, που θα καλύπτει τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες , τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  την πολιτισμική ταυτότητα και την οικονομία του νησιού. 

Δηλώνουμε ότι δεν διαφωνούμε με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αρκεί αυτές πληρούν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.  

Διαβάστε εδώ την θέση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διαβάστε εδώ την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου όπως εκφράστηκε σε σχετικό Δ.Σ. της 11.12.2019 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.