Στολίστηκε η Χώρα, Όπως και όλο το νησί άλλωστε προκειμένου τα λαμπερά φωτάκια και στολίδια, να απαλύνουν την ερημιά αυτών των ιδιαίτερων γιορτών και ημερών που βιώνουμε λόγω κορωνοϊού. Εμείς στην Άνδρο και όλη η ανθρωπότητα…

Στολίστηκε η Χώρα
Πλατεία Γηροκομείου, όπως συνηθίζουμε να την λέμε! Photo: Team Andriakipress

Γιατί όμως στολίζουμε δέντρο και τι συμβολίζει; «Το χριστουγεννιάτικο δέντρο (ένα πράσινο έλατο) ξεκίνησε να χρησιμοποιείται μετά τον 8ο αιώνα. Πρόκειται για αειθαλές δέντρο που επιβιώνει όλες τις εποχές και διατηρεί πάντοτε το χρώμα του. Σύμφωνα με την παράδοση, εκείνος που καθιέρωσε το έλατο ως χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν ο Άγιος Βονιφάτιος. Προκειμένου να υποβαθμίσει τη σημασία που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, ανέδειξε το έλατο ως σύμβολο των Χριστουγέννων.

Στολίστηκε η Χώρα
Σουρουπώνει σιγά-σιγά Photo: Team Andriakipress

Στην χώρα μας, το έφεραν για πρώτη φορά οι Βαυαροί. Το έλατο είναι σύμβολο της Αιώνιας Ζωής του Χριστού καθώς και της θυσίας Του, που έδωσε σε εμάς την ευκαιρία να ζήσουμε την Αιώνια Ζωή, αν ακολουθήσουμε όσα μας δίδαξε.

Στολίστηκε η Χώρα
Το χριστουγεννιάτικο αστέρι δίπλα από το ηρώο. Photo: Team Andriakipress

Το χριστουγεννιάτικο αστέρι συμβολίζει το αστέρι της Βηθλεέμ που οδήγησε τους Τρεις Μάγους προς τον νεογέννητο Ιησού για να του δώσουν τα δώρα τους: λιβάνι, χρυσό και σμύρνα. Το αστέρι είναι από τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα σύμβολα. Ένα αστέρι είναι επίσης το ουράνιο σημάδι της προφητείας που εκπληρώθηκε εδώ και πολύ καιρό και η λαμπερή ελπίδα της ανθρωπότητας».

Στολίστηκε η Χώρα
Η κάτω πλατεία όπως συνηθίζουμε να λέμε! Photo: Team Andriakipress
Στολίστηκε η Χώρα
Στολισμένη και άδεια η αγορά φέτος, αυτά τα πολύ διαφορετικά Χριστούγεννα. Photo: Team Andriakipress

Πηγή:https://reconsblog.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.