Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δ.Α. 2021 και εγκρίθηκε το ΟΠΔ παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης των κ.κ. Σουσούδη, Καπάκη και του ανεξαρτήτου Συμβούλου κ. Μπακέλα.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δ.Α. 2021

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Άνδρου ευχαρίστησε αρχικά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου, τους εξωτερικούς συνεργάτες του, τους συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών που συνεργάστηκαν στην τόσο δύσκολη περίοδο της πανδημίας και εστίασε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου που υλοποιείται με κορυφαία τα έργα ύδρευσης/ αποχέτευσης και αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμούς, αθλητικές υποδομές (Δημοτικό Στάδιο ‘Ανδρου), εκπαιδευτικές υποδομές (Δημοτικό σχολείο Χώρας, Γαυρίου), πολιτιστικές δράσεις (Καΐρειος Βιβλιοθήκη) κ.α. Αναφέρθηκε στην αγωνία του για τα οικονομικά της επομένης περιόδου την οποία προέβλεψε δυσοίωνη.

Στην εισήγηση του Δημάρχου Άνδρου δόθηκαν οι σχετικές διευκρινήσεις, όταν ζητήθηκαν, από τον ίδιο τον κ. Λοτσάρη αλλά και την κ. Χάβιαρου που παρευρισκόταν στο Δημαρχείο. 

Ερωτήματα τέθηκαν από τους Συμβούλους κ.κ. Μπακέλα, Τρανάκο, Βιδάλη και Τσατσομοίρου, με σημαίνοντα θέματα την ύδρευση/ αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμό, εξωτερικούς συνεργάτες, αμοιβές κ.λπ.

Δευτερολόγησαν οι κ. κ. Σουσούδης και Καπάκης.

Τα “ξίφη” τους διασταύρωσαν οι κ.κ. Σουσούδης και Λοτσάρης με την ένταση να κορυφώνεται στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων και της δέσμευσης της ΣΑΤΑ αλλά και της “πατρότητας” των έργων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σουσούδης είπε πως στον προϋπολογισμό βλέπουμε με μεγάλη χαρά 10 έργα της διοίκησής μας έτοιμα και χρηματοδοτημένα που πάνε προς υλοποίηση και δύο μελέτες που θα ενταχθούν έργα στο μέλλον. 

Η ένταση και οι υψηλοί τόνοι ήταν το χαρακτηριστικό και της δεύτερης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με κορυφαίο το πρώτο θέμα που αφορά στην περί σκοπιμότητας  σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού από τον Δήμο Άνδρου και την έγκριση της υποστήριξης της διαδικασίας με κάθε απαιτούμενη ενέργεια καθώς και η διερεύνηση ενδεχόμενων συνεργασιών.

Την πλήρη αντίθεσή του στο θέμα εξέφρασε ο κ. Σουσούδης τονίζοντας ότι: “Ο Δήμος επί της ουσίας πάει για σύσταση ακόμα μια Αναπτυξιακής εταιρείας, όταν το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει πόσο κακό έχει κάνει στο δήμο αυτή η εταιρεία. Ακόμα δεν τελείωσε η εκκαθάριση της προηγούμενης και πάμε να συστήσουμε μία καινούρια. Τίποτα δεν αποδεικνύει πως είναι για το δημόσιο όφελος. Καλούμαστε λοιπόν να ψηφίσουμε, όχι για απλή ενημέρωση, αλλά για λευκή επιταγή στο κ. Λοτσάρη να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση της εταιρείας. Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό έχουν εντάξει ήδη, ποσό 6.000 ευρώ για την μελέτη. Συζητάμε για μια εταιρεία με ιδιώτες η οποία θα αποφασίζει, θα κάνει μελέτες, θα εποπτεύει την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ακόμα θα αναθέτει και θα κάνει έργα, από κατασκευές μέχρι λιμενικά. Μιλάμε για μια νέα δομή που θα επιβλέπει τη δομή του Δήμου”.

Αντίθετος ήταν και ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καπάκης ο οποίος εστίασε στην “νομιμοποίηση” του Γενικού Γραμματέα να φέρει τα θέματα στο Συμβούλιο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου αλλά και του κκ. Λάζαρου Θεόφιλου.

Αρνητικός ήταν και ο Σύμβουλος κ. Σπύρος Τσαούσης επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εκκαθάριση της “αμαρτωλής” Αναπτυξιακής των περασμένων δημοτικών αρχών για να μπούμε σε έναν νέο ανάλογο μηχανισμό Ανώνυμης Εταιρείας ενώ αποτολμώντας ένα πολιτικό σχολιασμό επεσήμανε το κοστοβόρο και ακριβό της διοίκησης Λοτσάρη με πλήθος έμμιθων συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών.

Τελικά το θέμα καταψηφίστηκε οριακά με την ψήφο του κ. Τρανάκου να είναι ο “μπαλαντερ”. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο κ. Τρανάκος είχε ψηφίσει θετικά και η “μπίλια” έγειρε θετικά με την θετική ψήφο του κ. Μπάλλα. Στην συνέχεια ο κ. Τρανάκος διευκρίνισε – ερωτώμενος ξανά από τον κ. Μπάλλα, μετά από παραίνεση του συμβούλου κ. Αδάμη – ότι ψήφισε αρνητικά και το θέμα απορρίφθηκε. 

Τα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Με τις προσωπικές ευχές των συμβούλων για την ονομαστική γιορτή του προέδρου του Δ.Σ. Κ. Ελευθέριου Μπάλλα αλλά και τις ευχές όλων για Καλές Γιορτές έκλεισε το τελευταίο Δ.Σ. του 2020. Αξίζει να σημειωθεί η χιουμοριστική διάθεση όλων για τις τηλεδιασκέψεις που κυριάρχησαν την φετινή χρονιά η οποία διάθεση περικλείεται χαρακτηριστικά στον ακόλουθο διάλογο: “Αυτά είναι κορωνοσυμβούλια” σχολίασε χαριτολογώντας πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Θεοδωράκης για να συμπληρώσει ο εορτάζων κ. Μπάλλας “Πότε θα γίνει ένα κανονικό συμβούλιο να το χαρούμε;”. 

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δ.Α. 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.