Το δημοτικό συμβούλιο της 21.12.2020, το βίντεο και η ελάσσων αντιπολίτευση “ολοκληρώνουν” την εικόνα της χθεσινής διαδικτυακής συνάντησης του δημοτικού συμβουλίου. 

Το δημοτικό συμβούλιο της 21.12.2020, το βίντεο και η ελάσσων αντιπολίτευση

Η περιγραφή

Υπό την σκιά της πολυσυζητημένης, ψήφου του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γ. Τρανάκου -στο πρόσφατο Δ.Σ. της 15 Δεκεμβρίου 2020- και υφέρπουσα εκατέρωθεν ένταση πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ελ. Μπάλλας ανακοίνωσε κανόνες από εδώ και στο εξής, το Θετικά ή Αρνητικά της ψήφου των συμβούλων να αντικατασταθεί με περαιτέρω διευκρίνιση που θα ζητείται από τον ίδιο και θα απαντάται ως Ναι ή Οχι αντίστοιχα. Η πρόταση δημιούργησε ερωτηματικά στην αντιπολίτευση που ζήτησε διευκρινίσεις με την επισήμανση να δοθούν γραπτώς οι νέοι κανόνες. Η εν λόγω θέση δημιούργησε ερωτηματικά και μεταξύ των συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης, με τον κ. Καπάκη να διαπληκτίζεται φραστικά με τον πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας άστοχους και απρεπείς τους χαρακτηρισμούς προς τους συμβούλους.

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου υπερψηφίστηκαν τελικά με την ελλάσονα αντιπολίτευση να ψηφίζει αρνητικά στην αναμόρφωση προυπολογισμού, λόγω του χρηματικού ποσού για την σκοπιμότητα του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Η δε μείζων αντιπολίτευση εισηγήθηκε διά του κ. Σουσούδη πως ψηφίζει θετικά, αλλά με την παρατήρηση να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος κωδικός, αφου στο προηγούμενο συμβούλιο καταψηφίστηκε η διερεύνηση ή η σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού και συνεπώς, όπως ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της, δεν έχει νόημα πλέον η  ύπαρξη αυτού του κωδικού στον προυπολογισμό.

Ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης φαίνεται να εμμένει στην άποψή του για την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι είναι εργαλείο για χρηματοδοτήσεις, την ώρα που η αντιπολίτευση διαφωνεί με κύριο επιχείρημα την “αμαρτωλή” παλαιά υπερχρεωμένη Αναπτυξιακής Άνδρου για την οποία  δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή της (κλείσιμο).

Το δεύτερο θέμα ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), πέρασε ομόφωνα θετικά από όλες τις παρατάξεις και αφορούσε στην παράταση χρηματοδότησης, που είχε εξασφαλίσει ο δήμος από το 2017, όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Ελ. Μπάλλας.

Χαρακτηριστικά θλιβερό το κλίμα της συνεδρίασης, ενώ υπάρχει έντονη αντιπαράθεση που καλλιεργείται και από τις δύο πλευρές. Το γεγονός μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι για την πρόοδο των εργασιών των συνεδριάσεων, η αδυναμία δε της υπέρβασης του προσωπικού δεν συνεισφέρει ούτε στον διάλογο, ούτε συντελεί στην διαδικασία.
Ας ελπίσουμε η εξέλιξη να είναι προς το καλύτερο χρόνο με το χρόνο. 

Με απλά λόγια “Λίγο νερό στο κρασάκι μας” δεν έβλαψε ποτέ κανέναν 

Το Βίντεο της Συνεδρίασης

Η Ελάσσων Αντιπολίτευση

Δημοτική παράταξη Δήμου Άνδρου                          Άνδρος , 21.12.2020

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 4 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΠΙ ΤΟΥ 1ΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η.Δ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΆΝΔΡΟΥ ΤΗΣ 21.12.2020

για την 9Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

Π Ρ Ο Σ

  1. Πρόεδρο Δ.Σ. Άνδρου, κ. Ελ. Μπάλλα
  2. Υπάλληλο Δήμου Άνδρου – Πρακτικογράφο συνεδριάσεων Δ.Σ., κ. Ι. Μήλα     

 Κοινοποίηση:  

  • Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Γραφείο Συντονιστή, Τμήμα Δοίκησης Κυκλάδων)
  • Δήμαρχο Άνδρου , κ. Δ. Λοτσάρη

 Κύριε Πρόεδρε Δ.Σ. Άνδρου,

Σχετικά με το 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της σημερινής κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου το οποίο αφορά την έγκριση της 9ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου μας έτους 2020 κατόπιν της διαβιβασθείσας εις εμάς υπ’ αρ. 218/18.12.2020 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:          Διαφωνούμε εντόνως ως προς την προτεινόμενη δαπάνη ποσού Ευρώ 6.800.- ευρώ που έχει εγγραφεί στον ΚΑΕ 00.6117.0022 με τίτλο «Σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού», καθώς το εν λόγω έξοδο συμπεριλαμβάνεται παντελώς μη σύννομα στην υπό συζήτηση αποψινή συνεδρίασή μας ως μέρος της 9ης αναμόρφωσης του Π/Υ και πολύ λανθασμένα η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών το συμπεριέλαβε στην υπ΄αρ. πρωτ. 13831/17.12.2020 εισήγησή της προς την Ο.Ε. της οποίας τα μέλη εσφαλμένα ή ενδεχομένως και από κεκτημένη ταχύτητα, το υπερψήφισαν δια περιφοράς δεδομένου ότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15.12.2020  κ α τ α ψ η φ ί σ τ η κ ε  από την πλειοψηφία του Σώματος το εκεί συζητούμενο 1ο θέμα Η.Δ. με τίτλο «Περί σκοπιμότητας σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού από τον Δήμο Άνδρου, της διερεύνησης ενδεχομένων συνεργασιών, της εκπόνησης οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας και της σύνταξης σχεδίου καταστατικού του».      

Ελπίζουμε αυτή η προσθήκη του συγκεκριμένου εξόδου μέσα στην 9η αναμόρφωση του π/υ να μην αποτελεί μια εσκεμμένη ενέργεια της δημοτικής Αρχής, επιχειρώντας τώρα να φέρει εκ του πονηρού και από την πίσω πόρτα το ίδιο πάλι θέμα δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δ.Σ. της 15.12.2020 μέσω της συμπερίληψης της δαπάνης των 6.800 ευρώ υπό τον παρελκυστικό τίτλο «Σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού» στην συζήτηση της 9ης αναμόρφωσης του Π/Υ, μη νοώντας να αποδεχθεί και κατανοήσει ότι το Σώμα αποφάσισε αμετάκλητα στις 15.12.2020 κατά πλειοψηφία, ότι ο Δήμος μας με κανένα τρόπο δεν επιθυμεί τη σύσταση ενός τέτοιου Αναπτυξιακού Οργανισμού αφού τίποτα χρήσιμο δεν έχει να ωφεληθεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία. 

Δεν χρειάζεται άλλωστε να σας υπενθυμίσουμε ότι αδιάψευστο τεκμήριο για την οριστική Απόφαση του Δ.Σ. της 15.12.2020 στο εν λόγω θέμα, αποτελεί τόσο το βιντεοσκοπημένο και ηχητικό υλικό της τηλεσυνεδρίασής μας μέσω της εφαρμογής e-presence, η σοβαρή επισήμανση του Γραμματέα του Δ.Σ. και δημοτικού Συμβούλου κ. Β. Αδάμη όσο βεβαίως και η αποσταλθείσα σ΄ Εσάς επιστολή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Τρανάκου η οποία δημοσιεύθηκε και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.  

Εκτός των προαναφερομένων, γεννά επιπλέον πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει καθυστερήσει εκ μέρους σας και δεν έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα Διαύγεια η σχετική απορριπτική απόφαση του Δ.Σ. της 15.12.2020 επί του θέματος της μη δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού, ενώ αντιθέτως συνεχίζετε να εμμένετε να απασχολείτε το Δ.Σ. με το συγκεκριμένο θέμα, εισάγοντας εκ νέου θέματα και δαπάνες για τα οποία έχουμε ήδη αποφανθεί αρνητικά αντί να διασφαλίζετε την ομαλή λειτουργία του Οργάνου.

Εν κατακλείδι, δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε την υπ΄αρ. 218/2020 Απόφαση της Ο.Ε. όπως εισάγεται σήμερα ενώπιον του Δ.Σ. σχετικά με την 9η αναμόρφωση του Π/υ έτους 2020 πλην όσων ΚΑΕ αφορούν ζητήματα μισθοδοσίας,  ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και επιχορηγήσεις του Δήμου μας και θα ζητήσουμε διερεύνηση και έλεγχο από τα αρμόδια εποπτικά όργανα του θέματος της προτεινόμενης, από τη δημοτική αρχή Άνδρου και υπηρεσιακούς παράγοντες, της δαπάνης για την σκοπιμότητα σύστασης Αναπτυξιακού Οργανισμού.   

Με τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΚΗΣ, επικεφαλής ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΔΑΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΜΑΗ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΣΑΟΥΣΗΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.