Μια λαμπερή παραμονή χωρίς κάλαντα και τις γλυκές παιδικές φωνούλες, χωρίς τα τύμπανα της Φιλαρμονικής, με σχεδόν άδεια την αγορά, και μισάνοιχτες τις πόρτες των καταστημάτων για click away, ετούτη η παραμονή των Χριστουγέννων του κορωνοϊού – κοινότυπο αλλά ακριβές- είναι διαφορετική ενώ σίγουρα θα μείνει στη μνήμη όλων μας και στην ιστορία.

Μια λαμπερή παραμονή χωρίς κάλαντα
Ρυτιδιάζει απλώς η θάλασσα στον κάβο – Σταρά, μια καλοκαιρινή παραμονή Χριστουγέννων στην Άνδρο του 2020. Photo: Α.Μ.Β.

Α

κριβείς περιγραφικά αλλά και φορτισμένες συγκινησιακά οι ευχές του Λιμενάρχη Άνδρου Πλωτάρχη Λ.Σ. Θοδωρή Κραψίτη

Μια λαμπερή παραμονή χωρίς κάλαντα
Στολισμένη η αγορά Photo: Α.Μ.Β.

Kάθε προηγούμενη παραμονή Χριστουγέννων, οι δρόμοι γέμιζαν παιδιά ψάλλοντας τα κάλαντα και φέρνοντας σε κάθε σπίτι το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Χριστού.

Μια λαμπερή παραμονή χωρίς κάλαντα
Click Away! Photo: Α.Μ.Β.

Όπως τότε, εκείνη τη μοναδική βραδιά στη Βηθλεέμ, το πιο λαμπερό αστέρι τ’ ουρανού εμφανίστηκε και ανήγγειλε σε όλο τον κόσμο τη γέννηση του Θεανθρώπου. Σήμερα, όλοι μας, αυτό το χαρμόσυνο γεγονός καλούμαστε να το θυμηθούμε πιο μοναχικά αλλά… με περισσότερη ανυπομονησία από ποτέ άλλοτε.

Μια λαμπερή παραμονή χωρίς κάλαντα
Καλοκαιρινό Παραπόρτι στη καρδιά του χειμώνα. Photo: Α.Μ.Β.

Και μέσα από τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά να το αναζητήσουμε… “Αστέρι, σε ποια χώρα του απέραντού σου ουρανού να λαμπυρίζεις τώρα;… Δεν κατεβαίνει η λάμψη σου εδώ στα χώματά μας; Για όλα τ’ άστρα αλίμονο! δεν είναι η ματιά μας.” 

Μια λαμπερή παραμονή χωρίς κάλαντα
Ένα δειλινό μέσα στο φως! Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Το φετινό αστέρι των Χριστουγέννων ας γεμίσει τις καρδιές όλων με περισσότερη υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη για έναν περισσότερο ευτυχισμένο, αισιόδοξο και δημιουργικό Νέο Χρόνο. Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.