Στα 357 εκ. ευρώ το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027 για το Νότιο Αιγαίο. Η κατανομή ανέβασε τον πήχυ αναπάντεχα υψηλά. Και βέβαια πανηγυρίζει η Περιφέρεια.

Στα 357 εκ. ευρώ το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027 για το Νότιο Αιγαίο

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε

Η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γνωστοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προϋπολογισμό των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για την επόμενη προγραμματική περίοδο ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 2021-2027. Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα αφορούν πόρους που οδηγούνται απευθείας στις Περιφέρειες και η διαχείρισή τους υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της κάθε Περιφέρειας, της οποίας προΐστανται οι αντίστοιχοι Περιφερειάρχες.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα ποσά

Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, η αντίστοιχη κατανομή για το Νότιο Αιγαίο, η οποία ορίστηκε το 2013, ήταν 172 εκατ. Ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος είχε θίξει το θέμα της υποχρηματοδότησης του Νότιου Αιγαίου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, θέτοντας ως στόχο τον διπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων για το Νότιο Αιγαίο. Η σχετική κατανομή, η οποία ανακοινώθηκε από την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανέμει στο Νότιο Αιγαίο το ποσό των 357.360.855,00 Εκατ. Ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2021-2027, υπερκαλύπτοντας τον στόχο που είχε θέσει ο Περιφερειάρχης. 

Η Δήλωση Γ. Χατζημάρκου

Στα 357 εκ. ευρώ το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027 για το Νότιο Αιγαίο
Γιώργος Χατζημάρκος

 «Είχαμε θέσει ως στόχο τον διπλασιασμό των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας μας και δουλέψαμε για να τον πετύχουμε τρία χρόνια. Χρειάστηκε να γίνουν πολλά σε αυτό το διάστημα. Πρώτα απ᾽όλα, να αλλάξει ο τρόπος κατάταξης των Περιφερειών, ώστε να βγει έτσι η Περιφέρεια μας από τις Περιφέρειες Στόχου 1. Στη συνέχεια, να πείσουμε την χώρα μας στην σχετική κατανομή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κυβέρνηση και ειδικά τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Τσακίρη γιατί άκουσαν. Ο υπερδιπλασιασμός των πόρων του Νοτίου Αιγαίου, στην προγραμματική περίοδο 2021-2027 σημαίνει έργα που τα νησιά έχουν ανάγκη, σημαίνει υποδομές, σημαίνει κοινωνικές δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο. Σημαίνει Ευκαιρίες. Και για εμάς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σημαίνει ότι οι κόποι τριών ετών έπιασαν τόπο. Βγαίνουμε από το σκληρό 2020 με ελπίδα. Βγαίνουμε από το σκληρό 2020 με μια ακόμα δέσμευση μας να γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.