Τα ψαράδικα πρέπει να καταγραφούν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία καθώς καθίσταται υποχρεωτική καταχώριση τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, την οποία συνυπογράφουν ο Έπαρχος του νησιού κ. Δημήτριος Κ. Λάσκαρης και η Προϊσταμένη Κτηνίατρος Αικατερίνη Θ. Μανούσου

Τα ψαράδικα πρέπει να καταγραφούν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία
Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Η Ανακοίνωση

Ενημερώνονται  οι αλιείς- κάτοχοι αλιευτικών σκαφών που δραστηριοποιούνται και ελλιμενίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την καταχώριση τους στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Η καταχώριση και η λήψη σχετικού κωδικού αριθμού είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, με βάση την Ευρωπαϊκή (ΕΚ. 853/2004) και Εθνική νομοθεσία (Π.Δ 79/2007) για όλα τα αλιευτικά σκάφη επί των οποίων επιτελούνται εργασίες πρωτογενούς παραγωγής και συναφείς.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία,  απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Αίτηση στην οποία θα πρέπει να αναγράφονται  τα στοιχεία του υπεύθυνου/ιδιοκτήτη, ο αριθμός νηολογίου, ο αριθμός Μητρώου (GRC) και το εμπορικό σήμα/τίτλος (εάν υπάρχει) του αλιευτικού σκάφους.

2) Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) του σκάφους με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων του.

3) Πίνακας απαρίθμησης και περιγραφής του τεχνικού εξοπλισμού, των ειδικών συσκευών και οργάνων του σκάφους με σχεδιάγραμμα τοποθέτησής τους επί αυτού.

4) Τεχνική περιγραφή της λειτουργίας του σκάφους , με ιδιαίτερη μνεία στην ημερήσια δυναμικότητα, στο είδος της πρώτης ύλης και των τελικών προϊόντων και στις διαδικασίες παραγωγής.

Τέλος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να προσέρχονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής Άνδρου μόνο κατόπιν  τηλεφωνικής επικοινωνίας ( 2282022819)  και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid 19 κατά την έλευση τους.

 Για την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου

Ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτριος Κ. Λάσκαρης 

Η Προϊσταμένη Κτηνίατρος Αικατερίνη Θ. Μανούσου  

                                                                                               

                                                                     

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.