Το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. η  Επικαιροποιημένη Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Άνδρου και η Χώρα 15.02.2021 όπως την απεικονίζει ο φακός και το ερασιτεχνικό βίντεο του Klodjan. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε ζημιές και ατυχήματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Σ.Ε.Δ.Α., Κ.Υ.Α., ΕΚΑΒ βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και η Άνδρος 15.02.2021
Photo: Klodjan

Το ερασιτεχνικό βίντεο που μας δίνει εικόνα κι ήχο του ανέμου που μαίνεται

Το Δελτίο Αυξημένης Προσοχής του Λιμεναρχείου Άνδρου

«Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».
1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) αύριο Τρίτη (16-02-2021) προβλέπεται συνέχιση των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων.
Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν βαθμιαία.
2. Ειδικότερα και όσον αφορά στις θαλάσσιες καιρικές συνθήκες, την Τρίτη (17-02-2021) θα
συνεχίσουν να επικρατούν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
3. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτεςκυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, και ναυταθλητικοί όμιλοι να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

Το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ.

Το εν ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με Α.Α.3
που εκδόθηκε την Πέμπτη (11-02-2021), επικαιροποιείται σήμερα
Δευτέρα (15-02-2021) ως ακολούθως:
Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και η Άνδρος 15.02.2021
Photo: Klodjan

Αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.
Ειδικότερα στην Αττική, από το απόγευμα της Δευτέρας (15-02-2021), οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και η Άνδρος 15.02.2021
Photo: Klodjan

Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη (16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.
Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στο Ιόνιο από το βράδυ θα εξασθενήσουν, όμως στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα
εξασθενήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.