Καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους ναυτικούς στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, όπως προέκυψε από την σύσκεψη που έγινε σήμερα 19.2.2021 στο ΥΠΑΝΠ υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την συμμετοχή του υφυπουργού κ. Κώστα Κατσαφάδου, του προέδρου του Ν.Α.Τ. κ. Ανδρέα Κομματά, του προέδρου του Οίκου Ναύτου κ. Παρασκευά Γιαννόπουλου του Γενικός Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ Υποναυάρχου ΛΣ Ιωάννη Αργυράκη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Το Δ.Τ. του Υπουργείου

Καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους ναυτικούς στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου
Photo: Elina Folerou

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 19.2.2021 ειδική σύσκεψη για τις έκτακτες επιχορηγήσεις που παρέχονται στους ναυτικούς, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης είναι η υπογραφή Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου να πιστωθούν στους ναυτικούς τα οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για το τελευταίο τρίμηνο 2020 καθώς και το επίδομα ανεργίας για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 ύψους 1,3εκ. και 630,000 ευρώ αντίστοιχα.

Από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δόθηκαν κατευθύνσεις και οδηγίες και για την επίσπευση καταβολής στους δικαιούχους των εκκρεμούντων επιδομάτων του έτους 2020 καθώς και εκείνων του 2021.

«Από την αρχή της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «η Κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των ναυτικών, στα οποία περιλαμβάνονται και η αποζημίωση ειδικού σκοπού για εκείνους που τελούν υπό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, καθώς και η επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους τους άνεργους ναυτικούς. Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις πέντε περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα, καταλήξαμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων να περιορισθεί όσο περισσότερο γίνεται. Με σεβασμό στους ναυτικούς και με συναίσθηση των ιδιαίτερων συνθηκών που ασκούν το επάγγελμά τους η καταβολή των επιδομάτων θα συνεχισθεί για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κ. Ανδρέας Κομματάς, ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ Υποναύαρχος ΛΣ Ιωάννης Αργυράκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.