Όλες οι ταινίες της Άνδρου στην ιστοσελίδα dambasis.gr θα σας ταξιδέψουν νοσταλγικά στο νησί, στους ανθρώπους που το σημάδεψαν, στον πολιτισμό και την ιστορία του.

Όλες οι ταινίες της Άνδρου στην ιστοσελίδα dambasis.gr

Η “Ανδριακή” εφημερίδα και η ψηφιακή της έκδοση andriakipress.gr φιλοξένησαν τις δύσκολες ημέρες της πρώτης καραντίνας που βιώσαμε στην χώρα μας τον Μάρτιο 2020  τις ταινίες του Γιώργου Δάμπαση σε σχεδόν καθημερινές προβολές. Είχαμε την χαρά και την τιμή να “απαντήσουμε” στις δυσκολίες και τον φόβο της πανδημίας με την ελπίδα της τέχνης και του πολιτισμού. Και αυτή την δυνατότητα μας την προσέφερε ο Γιώργος Δάμπασης

Χειμαρρώδης δραστήριος και δημιουργικός, με μοναδικό χιούμορ και αξεπέραστη διάθεση για την ζωή, λάτρης του ωραίου φύλου, παθιάζεται με ό,τι κάνει και το κάνει καλά. Από τα νούφαρα στην χαβούζα του στο Υψηλού, στο κτήμα που τρελαίνεται να περιποιείται και να καλλιεργεί, με τα λικεράκια που φτιάχνει ο ίδιος, λάτρης της κουζίνας και των ιδιαίτερων γεύσεων, αγαπά με πάθος τους ανθρώπους και ζει για την ζωή.

«Ο Γιώργος Δάμπασης είναι κεφάλαιο για την Άνδρο» θα πει ο Κυριάκος Κουτσομάλλης και μια ματιά στην πορεία του στον χώρο αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς εύκολα. Μια ματιά στην ιστοσελίδα του: dambasis.gr που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, αρκεί, για να ταξιδέψει κανείς με τον Ανδριώτη σκηνοθέτη στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, στην τέχνη και τον πολιτισμό της χώρας μας, στην Άνδρο που τόσο αγαπά και έχει προβάλλει μέσα από τις ταινίες του.

Έτσι μπορεί κανείς να απολαύσει την οπερέτα «Βαφτιστικός», την επιθεώρηση «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου», το Ίδρυμα Γουλανδρή 25 Χρόνια, την Καΐρειο Βιβλιοθήκη, την Άνδρο του Ανδρέα Εμπειρίκου, την ταινία για τον Μιχάλη Δερτούζο, την ταινία Νίκη Καραγάτση και Μιχάλης Καραγάτσης, την ταινία για τον ιστορικό Δημήτριο Πολέμη, για τον Φώτη Κόντογλου στην Άνδρο, για τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Τιβέριο, τον Αντώνη Πολέμη, την ταινία για την Αρχαία Άνδρο, τα παλιά αντριώτικα σπίτια, τα μοναστήρια της Άνδρου, τα μονοπάτια της Άνδρου, την ταινία για τον Γεωμετρικό οικισμό της Ζαγοράς, τα άγρια χόρτα στην Άνδρο και το φαγητό στα καράβια, τα Διποτάματα, την επίκαιρη όσο και προφητική ταινία «Άνδρος sos”.

Στην ιστοσελίδα του Γ. Δάμπαση αναβιώνει η ελληνική τηλεόραση και υμνείται η Άνδρος που αποτελεί για τον σκηνοθέτη σημείο αναφοράς, με την έμπνευση να εκπορεύεται και να καταλήγει στο όμορφο νησί του Αιγαίου.

dambasis.gr λοιπόν!

ΜΦΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.